Ekonomik problemlerin aşılması yönünde görüş., öneri., ve değerlendirmeleriniz.., nelerdir?
1)- PARAKENDE SEKTÖRÜNDEKİ  HİZMET VEREN MAĞAZALARIN HIZLA BÜYÜYÜP ÇOĞALMASI KÜÇÜK ESNAFIN YOK OLMASINA NEDEN OLMAKTA BİR TAKIM  YASAL SEKTÖRLERİN ALINMAS
(2)-DEVLETİN BORÇLANMAYA GİTMESİ  İÇ BORÇLANMAYLA DOĞU BÖLGELERİNE YATIRIM YAPMASI BU YATIRIMLA İSTİHDAMI SAĞLAMIŞ OLMASI BUNUN DIŞINDA İTHALATA KOTA KONULMASI İHRACATIN TEŞVİK EDİLMESİ İLE ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASIDIR
(15)-İSTİHDAM  MALİYETLERİNİN DÜŞÜRLMESİ İŞSİZLİĞİ ÇÖZEBİLİR.KOBİLERE İHRACAT PAZARI BULMA KONUSUNDA DESTEK VERİLMESİ SADECE İHRACAT DESTEĞİ DEĞİL PAZAR DESTEĞİ VERİLMESİ.
.(16)-İHRACATIN ARTIRILMASI İTALATIN AZALMASI VE BÖYLECECARİ AÇIĞIN DÜŞÜRÜLMESİ.
.(17)-DEVLETİN SANAYİ ÜZERİNDEKİ BASKISI AZALTILMALI,KAYITDIŞI EKONOMİ KONTROL ALTINA ALINMALI, İSTİHDAM MALİYETLERİ DÜŞMELİ. 
(18)-DEVLETİN İÇ BORÇLANMAYA DOĞU BÖLGELERİNE YATIRIM YAPMASI BU YATIRIMLA İSTİHDAMI SAĞLAMIŞ OLMASI BUNUN DIŞINDA İTHALATA KOTA KONULMASI İHRACATIN TEŞVİK EDİLMESİ İLE ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASIDIR. 
(19)- ÜRETİMİ, DAHA AZ MALİYET İLE REKABET EDİLEBİLİR DÜZEYDE ARTTIRMAK. )
(22)- ÜRETİM MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ. ASGARİ ÜCRETİN ARTTRILMASI. TERÖRE HARCANAN PARALARIN HEBA OLMAMASI, DENETİM MEKANİZMALARININ ARTTIRILMASI.
. (23)- YENİ İŞ SAHALARI AÇILMALI, HAM MADDE FİYATLARI DÜŞÜRÜLMELİ, VERGİLER DÜŞÜRÜLMELİ, İMALAT VE İHRACAT YAPAN FİRMALARA DESTEK OLUNMALI, NİTELİKLİ  ELEMAN YETİŞTİRİLMELİ.(
.(26)- AĞIRLIKLI OLARAK AVRUPA’YI ETKİLEYEN EKONOMİK KRİZDE, GÜVENLİ LİMAN ARAYAN YABANCI SERMAYENİN TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETMESİNİN SEBEBİ (İSTİHDAMA YÖNELİK) ÜRETİM AMAÇLI OLMALIDIR. BU SEBEPLE TÜRKİYE’DE YATIRIMIN CAZİP HALE GELMESİ İÇİN KARARLAR ALINMIŞTIR. 
(27)- VERGİ SİSTEMİNİN ÜRETİMDE ÇALIŞMALAR YAPILMASI, VERGİ KAÇIRMALARI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMASI. İŞLETMELERE DESTEK SAĞLANMASI.
(31)- TÜRKİYE DOĞAL KAYNAKLARI VE İNSAN GÜCÜYLE GÜÇLÜ BİR ÜLKE. EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ SİYASİ İSTİKRAR. LİDER EKSİKLİĞİ. SON 10 YILDA BU BİRAZ AZALMIŞ DURUMDA FAKAT YAPICI BİR MUHALEFLE BİRLİK OLMADIĞINDAN ODA ÇOK BÜYÜK BİR RİSK OLUŞTURUYOR. SAĞLAM DEVLET YAPISI OLUŞMUYOR.
(33)- AYNI GEMİNİN İÇİNDE KÜREKLERİ HEP BERABER ASILMALIYIZ. GELİR DAĞILIMINDAKİ FARKLILIK AZALMALI ORTADAN KALKMALI. 
42)- BİREYLERİ ORTAOKULDAN SONRA KABİLİYETLERİNE GÖRE İŞ KOLLARINA YÖNLENDİREREK YETİŞTİRİLMESİ, ÜNİVERSİTELERİN ALAKALI ALAKASIZ NE YAPACAKLARI BELLİ OLMAYAN SÜRÜ ŞEKLİNDE MEZUN VERMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ. 
(48)- İHRACATTAKİ, İTHAL MAL GİRDİSİNİN DÜŞÜRÜLMESİ, TURİZM GELİRLERİNİN ARTIRILMASI YABANCI SERMAYE GİRİŞİNİN ÖZENDİRİLMESİ, İTHAL ÜRÜN GİRDİLERİNİN TÜRKİYE’DE ÜRETİLMESİ
(49)- TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR TOPLUM OLMAMIZ GEREKİR
(53)- EĞİTİM 
55)- İTHALATIN AZALMASI YERLİ ÜRETİM VE ÜRÜNLERE ÖNCELİK VERİLMESİ DIŞA BAĞIMLILIĞIN HER ALANDA AZALTILMASI 
(56)- İŞSİZLİĞİN ÖNLENMESİ CARİ AÇIĞIN GİDERİLMESİ ÖZEL SEKTÖRÜN CANLANDIRILMASI DOLAR KURUNUN SABİT OLMASI. VERGİLERİN MEVCUT OLANLARINDAN BAŞKA ÇIKARILMAMASI. 
57)- KARLILIĞIN AZALMASI SONUCU MAALİYETLERDE AZALIŞ PAZARDA ARTIŞ
. (62)- CARİ AÇIK AZALMASI, KALİTELİ YERLİ ÜRETİMİN HIZLANDIRILMASI. 
(64)- HEP BANA DEMEDEN, HALKIN SIRTINA BİNMEDEN YAŞATABİLMEK.
(67)- HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPSIN 
(71)- HÜKÜMET ŞU AN BU İŞİ ÇOK GÜZEL GÖTÜRÜYOR.
. (74)- PİYASAYA SICAK PARA AKIŞI SAĞLANMALI. ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ KDV ORANLARI DÜŞMELİ. 
. (77)- ÜRETİME YÖNELİK İSTİHDAM VE YERLİ SERMAYEYİ ARTIRACAK TAM BAĞIMSIZ EKONOMİK POLİTİKALAR YÜRÜTÜLMELİDİR.
. (78)- ÜRETİM YAPAN FİRMALARIN MALİYETLERİ DAHA DÜŞÜK TUTULMALI. VERGİLERİ AZALTILMALI. (
(79)- TİCARET YAPARKEN BÜYÜK İŞLETMELER VE KOBİLERE YAPILAN TEŞVİKLER DAHA DA ARTTIRILMASI EKONOMİYE DAHA DA CAN VEREREK VE EKONOMİ  KOBİLERİN DESTEĞİNİ DE ALACAK. BU TİP ÇALIŞMALARIN YAPILMASI OLUMLU OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.