AVRUPA PARLAMENTOSU KARARLARI HK.

• 14.05.2024
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 14.05.2024 tarih ve 4803 sayısıyla odamıza ilettiği yazıda;
Ticaret Bakanlığı'nın Birliğimize ilettiği yazıda; Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında hazırlanan ve yasama süreci devam eden mevzuata ilişkin olarak aldığı kararlar özetlenmektedir.
Bu Kapsamda:
-Sürdürülebilir Ürünler için Ekotasarım (Ecodesign for Sustainable Products-ESPR) Tüzüğü,
-Özen Yükümlülüğü Tüzüğü,
-Ambalaj ve ambalaj atıklarına ilişkin 2019/1020 sayılı AB Tüzüğü ile 2019/904 sayılı AB Direktifi'ni tadil eden ve 94/62 sayılı AB Direktifi'ni yürürlükten kaldıran Tüzük önerisi,
-Ürünlerin tamir edilmesinin teşvikine yönelik düzenlemeler içeren Yönetmelik önerisi (Onarım Hakkı-Right to Repair-R2R Onarım hakkı),
-Zorla çalıştırılarak üretilen ürünlerin AB piyasasına arzının ve ihracatının yasaklanmasını öngören Tüzük önerisi kabul edilmiştir.
İlgili yazı ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.
  • AVRUPA PARLAMENTOSU KARARLARI HK.