Haber Arşivi

BOZÜYÜK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET PROTOKLÜ İMZALANDI.

  • 27.06.2024
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Bakanlığı Bursa Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü arasında Bozüyük Gümrük Müdürlüğü için yer ve hizmet sahası tesisine yönelik protokol imzalandı.

Ticaret Bakanlığı adına Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan protokolde Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Çelik hizmete yönelik maddelerin olduğu metni imzaladılar.

08.05.2023 tarihinde 85148469 sayılı Bakanlık Onayı ile Bozüyük’te kurulan Uludağ Gümrük Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösterecek Bozüyük Gümrük Müdürlüğü için tahsis edilecek hizmet binası ve Tır Parkına yönelik protokol Gümrük Müdürlüğünün hizmete başlaması için ilk adım olmuştur.

 Protokole göre Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası binamızın ikinci katı bedelsiz olarak Bozüyük Gümrük Müdürlüğü hizmetine tahsis edilecek ve Tır Parkı Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanarak Gümrük Müdürlüğünün kullanımına sunulacak.

Bursa Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü yetkilileri Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası binasının ikinci katında incelemeler yaparak ofis için onay verdiler. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odamızın ikinci katındaki 212.5 metrekare alan Bozüyük Gümrük Müdürlüğüne atanacak yaklaşık 14 personel tarafından geçici olarak kullanılacak. Bozüyük Lojistik Köy Projesi tamamlandığında ise Gümrük Müdürlüğü Dübekli Köyü karşısındaki Lojistik Alana taşınacak.

İmzalanan Protokolün önemli bir bölümünü ise Tır Parkı oluşturuyor. Gümrükleme yapılacak olan Tır Parkı Bozüyük Bölge Trafik İstasyonu karşısında bulunan İl Özel İdaresi eski asfaltlama ve Bakım Şantiyesinin olduğu alanda oluşturulacak.10 Dönümlük alanda kurulacak tır parkından Bozüyük Sanayisinin ihracat ürünleri gümrük işlemlerinden geçirilecek ve sanayiciye büyük katkı sağlayacak.

 Bilecik İli genelinde tek Gümrük Müdürlüğü Bozüyük’te olacak ve Bilecik ve diğer ilçelerdeki ihracata yönelik üretim yapan sanayi kuruluşlarına da mobil hizmet verecek.

Bozüyük Gümrük Müdürlüğünün Tır Parkının sert zemin çalışması, üstü kapalı ve rampalı muayene alanı, görevli memurlar için çalışma ofisi, güvenlik tedbirleri, şoförler için bekleme alanı, işlemlerin sekteye uğramaması için jeneratör ve kesintisiz güç kaynağı Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanacak.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik yaptığı açıklamada, 2013 yılından bu yana Odamızın takip ettiği Gümrük Müdürlüğü projemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarımızın sabırla beklediği Gümrük Müdürlüğümüz hayırlı olsun. Bugün hizmet protokolü imzaları tamamlandı. İşlemlerin tamamlanması ile hızlı bir şekilde faaliyete geçecek olan Gümrük Müdürlüğümüz Bilecik İlimize hizmet edecek. dedi

 Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

26.06.2024
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET PROTOKLÜ İMZALANDI.
  • BOZÜYÜK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET PROTOKLÜ İMZALANDI.
  • BOZÜYÜK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET PROTOKLÜ İMZALANDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç