• 04.06.2024
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 30.05.2024 tarih ve 5420 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,
On İkinci Kalkınma Planı başta olmak üzere 2024-2026 Orta Vadeli Program, 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Porgramı ve Milli Eğitim Bakanlığı 2024- 2028 Stratejik Planı hedefleri doğrultusunda mesleki ve teknik eğitime erişim imkanlarının fırsat eşitliği temelinde arttırılması ve mesleki eğitimin paydaş kurum ve kuruluşlarının süreçlere aktif katılımını esas alan iş birliği modellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile yeni açılacak mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları İlgi Yönerge doğrultusunda sahip oldukları/olacakları niteliklerine göre bölge okulu, ihtisas, sektör içi ve sektöre entegre özellikli mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları olarak belirlenecektir denilmektedir.
Bu doğrultuda mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerin sektörel yoğunluğun bulunduğu yerlerdeki işletmelerde mesleki eğitime katılımlarının sağlanması adına firmalara yönelik anket hazırlanmış olup, mesleki eğitiminde sektöründe katılımını sağlamak ve firma ön taleplerini toplamak adına bu anket çıktıları doğrultusunda yol alınacaktır.
Söz konusu ankete anketgoster (tobb.org.tr) linki ile ulaşabilirsiniz.
Ankete katılımlarınız önemle rica olunur.
Saygılarımızla.
  • MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN BÖLGE OKULU, İHTİSAS, SEKTÖR İÇİ VE SEKTÖRE ENTEGRE ÖZELLİKLİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK FİRMA ÖN TALEP FORMU HK