İLÇEMİZ KAYMAKAMI SN: DR. OKTAY KAYA’NIN KATILIMLARI İLE BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 YILI EYLÜL AYI MECLİSİ VE 11.OLAĞAN MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI

• 29.09.2010

İlçemiz Kaymakamı Sn: Dr. Oktay KAYA’ nın katılımları ile Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası 11. Olağan Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı 29 Eylül 2010 Çarşamba günü yapıldı.

Daha önce 15 Mart 2010 tarihli müşterek meslek Komiteleri Toplantısında alınan Kentimize yön veren tüm taraf temsilcilerinin toplantılarımıza katılmalarının sağlanması yönündeki tavsiye kararına da uygun olarak yapılan bu toplantıda İlçemiz Kaymakamı Sn: Dr. Oktay KAYA ile İlçe Emniyet Müdürümüz Sn: Ümit OKUMUŞ aramızda idi.

Toplantıda ayrıca  Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komite Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Oda Meclis Başkanı Sayın Osman TEKELİ' nin açılış konuşması ile başlayan toplantı  yemek için verilen aranın ardından Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL’in Oda Faaliyet ve Çalışmalarını anlattıkları konuşma ile devam etti.

ESEL konuşmasında; Bozüyük TSO tarafından hazırlanan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı , TOBB Vergi Komisyonu vb. birimlere iletilen Kentimizin ve bölgemizin çözüm bekleyen konularını içeren  çeşitli Oda Arz Dosyaları ve Raporlar ile yine Bozüyük TSO tarafından yürütülen TSE Odalar Kalite Programı TOBB AKREDİTASYON Programı, Seramik Kümesi Toplantıları, BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve UMEM Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Programları ve Odamız tarafından yürütülen bazı ziyaret, plaket takdimleri ve yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ESEL’in ardından İlçe Emniyet Müdürümüz Sn: Ümit OKUMUŞ İlçemizde kurulması planlanan MOBESE “Kameralı Güvenlik ve Takip Sistemi” ile ilgili olarak yapılan çalışmalar, örnek uygulamalar, proje bütçesi ve sistemin işleyişi hakkında detaylı bilgiler verdi.

İlçemiz Kaymakamı Sn: Dr. Oktay KAYA ise yaptığı değerlendirme konuşmalarında ağırlıklı olarak BORSAB Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinin son durumu çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bozüyük Kaymakamı Sn: Dr. Oktay KAYA açıklamalarında BORSAB ta bulunan parsellerin % 37 sinin satılmış olduğunu hala satılmayı bekleyen alanların ise bir an önce satılması için ise yatırımcılar ile temasların kurulması ve tanıtım, reklam çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

KAYA mevcut durumda BORSAB ın tüm alanında Doğalgaz Altyapısının tamamlanmış olduğu etap etap diğer altyapı çalışmalarının da Bakanlıktan temin edilen bütçelere göre ihaleye çıkmak suretiyle yürütüldüğünü yine  elektrik altyapısı ile ilgili yaşanan bazı ciddi problemlerin 2011 yılı başı itibariyle çözüleceğini ifade etmiştir.

Bozüyük Kaymakamı Sn: KAYA  Eskişehir OSB de 40 -45 TL metrekare fiyatı üzerinden arsa satışlarının yapıldığını BORSAB da ise katkı bedelleri vb. dahil yatırımcılarımıza metrekaresi 10 TL üzerinden arsa sattıklarını bu talepler içerisinde ise gelecekte çevre ve atık problemleri yaşatabilecek projelere kesinlikle sıcak bakmadıklarını belirtmiştir

Yine KAYA şu an itibariyle OSB de 23 adet firma ile çalışmalarını problemsiz yürüttüklerini bazı firmaların ödeme yapmamaları sonucunda ya da zamanında yatırıma başlayamamaları sebebi ile tahsislerinin iptal edilmek zorunda kaldığını belirtmişlerdir.

Kaymakam beyin açıklamalarından sonra soru cevap şeklinde Kentimizin TMSF ye devredilen Toprak Fabrikalarının durumu, Üniversite çalışmaları, Hızlı Tren ve  Lojistik Köy Projeleri ile Kadın İstihdamına yönelik yatırımların özendirilmesi,  Sağlıklı Çevre ve Şehirleşme konularına yer verildi.

Konuların karşılıklı olarak değerlendirilmesi görüş ve önerilerin iletilmesi ile devam eden toplantı Kentimizin çözüm bekleyen sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması için Devlet Yönetimi, Yerel Yönetimler, Sivil Toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmenin gerekliliğine vurgu yapılarak sona ermiştir.

Değerli Üyelerimize .., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

29/09/2010

• İLÇEMİZ KAYMAKAMI   SN: DR. OKTAY KAYA’NIN KATILIMLARI İLE   BOZÜYÜK   TİCARET VE SANAYİ ODASI  2010 YILI EYLÜL AYI MECLİSİ VE 11.OLAĞAN MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI