Haber Arşivi

YENİ NESİL YAZAR KASA KULLANIM SÜRELERİ BELİRLENDİ.

  • 29.12.2015
  • bozuyuktso

Bir süredir işletmelerin gündeminde olan Yeni Nesil Yazar Kasa kullanımına ilişkin süreleri belirleyen Tebliğ yayınlandı.

 

Konuya ilişkin açıklama Yapan Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT 2016 yılından itibaren kullanım zorunluluğu getirilen Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları kullanma mecburiyetlerinin belirlendiğini ifade etti.

 

Buğra LEVENT Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye’de 1 Ocak 2016 yılından itibaren kullanılması zorunlu olacak olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazların  kullanım zorunluluğunun  Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yapılan değişiklikle düzenlendiğini belirtti.

 

LEVENT Yapılan değişikliğe göre işletmelerin, 2014 yılı satışları veya gayri safi iş hasılatına göre farklı tarihlerden itibaren yeni nesil yazar kullanımının zorunlu olacağını bildirdi.

 

            Yapılan açıklamada aşağıdaki detay hususlara yer verildi.

 

25 Aralık 2015 tarih ve 29573 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Tebliğine göre; 

 

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları kullanma mecburiyeti; 2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hasılatı dikkate alınarak aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiş olup, 2014 yılı satışları veya gayri safi iş hasılatı:

- 1 milyon TL’yi aşan mükellefler için, 1/4/2016 tarihinden,

- 1 milyon TL’den 500 Bin TL’ye kadar olan mükellefler için, 1/7/2016 tarihinden,

- 500 Bin TL ile 150 Bin TL arasında olan mükellefler için, 1/10/2016 tarihinden,

- 150 Bin TL’den az olan mükellefler için, 1/1/2017 tarihinden,

itibaren Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz kullanma mecburiyeti başlayacaktır.

Dileyen mükellefler, yukarıda belirtilen tarihlerden önce de Bakanlıkça (Maliye Bakanlığınca) onaylanmış Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları alarak kullanabileceklerdir.

 

 “Bilgisayar Bağlantılı Ödeme Kaydedici Cihazları” kullanan mükellefler için Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz kullanma mecburiyetinin başlama tarihi; bu tür cihazların, aynı veya şube şeklindeki işyerlerinde çok sayıda kullanılıyor olmaları, birbirleri ile olduğu kadar değişik çevre birimleri ile de entegre olacak şekilde kullanılmaları, farklı teknik özelliklere sahip olmaları gibi nedenlerle ve bu cihazların kullanıldığı işyerlerinin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz sistemine en uygun şekilde entegrasyonunu sağlamak amacıyla, yukarıda yer verilen yıllık satış ve gayri safi iş hasılatı tutarlarına bağlı olmaksızın, 1/1/2017 olarak belirlenmiştir.

Konuya ilişkin tebliğin tam metni İnternet sayfamızda verilmiştir.

 

http://www.bozuyuktso.org.tr/Odamız/Haberler/tabid/9888/articleType/ArticleView/articleId/10004/YAZAR-KASA-YENI-NESIL-ODEME-KAYDEDICI-CIHAZLAR-HK.aspx

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

29.12.2015

BOZÜYÜK

                                                                                                            TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • YENİ NESİL YAZAR KASA  KULLANIM SÜRELERİ BELİRLENDİ.
  • YENİ NESİL YAZAR KASA  KULLANIM SÜRELERİ BELİRLENDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç