Haber Arşivi

TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.

  • 31.12.2015
  • bozuyuktso

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin bir araya geldiği programda Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da bulundular.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent Odamız yeni hizmet binası hakkında açıklamalarda bulunurken ilçemiz ekonomisi ile üyelerimizin görüş öneri ve taleplerine detaylı şekilde yer verilen arz dosyamızı TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğluna iletti.

 

Levent; Bizler Bozüyük’te 1994 yılında sanayici ve işadamlarınca kurulmuş mütevazi küçük bir odayız. Şu anda 817 tane faal ve 144 tane askıda olmak üzere toplam 961 üyeye sahibiz. 7 kişilik yönetim kurulumuz ve 20 kişilik meclisimiz 49 kişilik Meslek Komite Üyelerimiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz.

 

Şu an içerisinde bulunduğumuz 165 metrekarelik odada hizmet vermeye çalışıyoruz. 2013 yılında projesi tamamlanan ve yeni hizmet binamıza taşınma sürecimiz kanayan bir yaramız. Bununla ilgili yönetici olarak bir takım faaliyetlerde bulunmak istedik ama bunları hayata geçiremedik. Onun neticesinde kendi öz sermayemizle tamamlama konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Mayıs veya Haziran gibi donanımı bitmiş şekilde odamızı üyelerimizin hizmetine sunacağız. Dedi

 

TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’nu yeni Oda Hizmet Binasının açılışına davet eden ve en yakın zamanda çok daha geniş ve kapsamlı bir program ile katılım sözü alan  Buğra LEVENT konuşmasının devamında şu konulara değindi.

 

Sayın Başkanım bu ziyaretinizde sizlere takdim edeceğimiz Odamız Arz Dosyası içerisinde İlçemiz ekonomisi ile Üyelerimizin görüş öneri ve taleplerine daha detaylı şekilde yer verilmiştir.

 

Ben bu talepler içinde en öncelikli görülen bir talebimizi sizinle paylaşmak istiyorum.

 

Malumunuz esnaf ve sanatkarlar odalarına kayıtlı esnaflar halk bankası ve kredi kefalet kooperatifleri aracılığı ile belirli limitlerde işletme sermayesi ve küçük yatırım giderlerinde kullanabilmek üzere uygun vade ve faiz oranları üzerinden kredi kullanmaktadırlar.

 

Daha önce şahsınızın girişimleri ve TOBB un sahiplenmesi ile başlanan KOSGEB ve Bankalar arası Tacir ve KOBİ’lere Özel Kredi programı gibi programların tekrardan hayata geçirilebilmesi oda üyelerimiz adına büyük önem taşımaktadır.

 

 

Odamız üyesi Tacir ve KOBİ niteliğindeki işletmelerimize de TOBB girişimleri ile  gerekirse Halk Bankası ve/veya benzer kreditör kuruluşlar aracılığı ile uygun faiz ve vade koşulları ile kredi programları oluşturulmasını sizlerden özellikle istirham ediyoruz. dedi.

 

Hisarcıklıoğlu; Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası bu kadar küçük hizmet alanı olmasına rağmen dünya çapında Beş Yıldızlı bir odamız. Bunlarla gurur duymanız lazım.

  

Verilen hizmet kalitesi ve standardı itibariyle başta Sayın Genel Sekreterimiz olmak üzere Çalışma Ekibi, Meclis Üyesi Kardeşlerim, Yönetim Kurulumuza ve Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu yıldızı da ben vermiyorum herkes bilsin diye söylüyorum Uluslararası Akreditasyon Kurulu tarafından veriliyor.

  

Bozüyük TSO inşallah yeni binasında, daha iyi kalitede özellikle Bozüyük’ümüze yakışır bir şekilde hizmet verecektir. Ben özellikle burada bulunan meslektaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Sizler Bozüyük’ün kanaat önderi konumundasınız. Buralar alma makamı değil, verme makamıdır. Hiçbir şekilde buradan kazançlı çıkamazsınız ama inşallah kazançlı çıkacağımız yerler olacak. Çünkü buradaki verdiğimiz hizmetler Bozüyük’e, Bozüyük’ün ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak için. İnşallah Allah bu görevleri hayırlısıyla bitirmeyi nasip etsin.

Buğra kardeşimle yine Odalar Birliğinde beraber çalışıyoruz. Odalar birliğinin politikalarına da katkı sağlıyor. Bozüyük, Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi. Sizler de herhalde Bozüyüklü olmaktan gurur duyuyorsunuzdur. Eğitim seviyesine baktığımız zaman Bilecik’ten daha yukarıda ki Türkiye’nin 81 ilinin çoğunda ilçelerde bu durumu görmek mümkün değildir.

 

Ekonominin canlı olduğu nüfus artışından bellidir. Nüfus artışınıza baktığımız zaman son beş yılda Bozüyük’ün nüfus artışı yüzde altı olmuş. Yani göç veren değil göç alan bir ilçe. İl merkezleri göç alır, ilçeler göç verir.

 

Ayrıca Bozüyük en önemli kavşak noktasında. Tren buraya 1800’lü yıllarda gelmiş. 1997’de ilk OSB kurulmuş burada, ilk seramik fabrikasının kurulduğu yerlerden biri burası, yani Türkiye’de sanayileşme hamlesine öncülük etmiş önemli bir İlçemiz   Bozüyük. Tabiî ki sizin sıkıntılarınız oluyor. Buğra kardeşim bu sıkıntıları her fırsatta dile getiriyor bizde bunları hükümetimizle paylaşıyoruz.

 

Gündemin en sıcak konusu tabiî ki asgari ücret konusu.  Bugün bu konu görüşülecek. Yük gelecek fakat temennimiz bu yükün az gelmesi. Bu işçimiz az kazansın demek değil. İşçimiz fazla kazanmazsa bizim mutlu olabilme şansımız olmaz. Sonuçta işçimiz ne kadar fazla kazanırsa o kadar fazla harcama olur piyasada ve ekonomide buna bağlı olarak canlanır. Esas önemli olan, işverenin istihdam üzerinde bugünkü asgari ücret itibariyle söylüyorum 1500 lira cebimizden çıkan, işçimizin cebine giren ise 1000 lira.

 

Dünyada en yüksek vergi yükü olan ülke biziz. Bu kapsamda diyoruz ki normal bir artış yapacağız. Enflasyon artı refah payı, yani Türkiye’nin büyümesine bağlı olarak asgari ücrette bir artış olacak. Aradaki farkı da devletimiz vermeyi garanti ettiyse, vergi yükünü de üzerimizden alarak işçinin eline daha fazla geçmesini sağladıysa bundan memnun oluruz. Ekonomi canlanır. Uğraşıyoruz umarım sonu iyi olur.

 

Ben özellikle bu teşvik meselesiyle ilgili konuşmak istiyorum. Bunu 7 ila 9 Nisan’da Sayın Başbakanımız bize geldiği zaman, özellikle il merkezi ve ilçelerde farklı farklı teşvik politikasının sabit tutulmasını ifade etmiştik. Yani birinin geneline göre değil, il veya ilçenin hangi sektörde kümelendiyse oraya pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Çünkü burada bir iklim oluşuyor. Bu oluşan iklimi bir başka yerde yaratabilmek olmuyor. Üretimi teşvik etmek lazım. Başbakanımız bu kapsamda bize söz verdi dedi.

 

Ziyaret günün anısına Bozüyük TSO Plaketinin TOBB Başkanına takdimi ve sonrasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun Oda Yöneticilerimize TOBB sponsorluğunda hazırlanan Dede Korkut kitaplarından hediye etmesi ile sona erdi.

 

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla..,

 

 

30.12.2015

BOZÜYÜK

                                                                                                            TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.
  • TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.
  • TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.
  • TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİNİ ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç