AR-GE REFORM PAKETİ VE KOSGEB KOBİGEL HİBE DESTEKLERİ TANITILDI.

• 11.04.2016

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün “AR-GE” Reform Paketi ve KOSGEB KOBİGEL Hibe Destekleri konuları Odamız üyelerinin katılımı ile Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezinde tanıtıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AR-GE Reform Paketi kapsamında açıklanan destek programını İl Müdürü Sayın Bayram Kaya Odamız üyelerine aktardı.

Araştırma ve Geliştirme yeni ürün ve teknolojiler konusunda sanayicilerimize ve firmalarımıza ne gibi destekler verileceği ve yine uygulama detayları hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB Bilecik İl Müdürü Kadir Er ise KOBİ’lerin yararlanabileceği yeni hibe destekleri hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB in başlatmış olduğu destek programı ile geri ödemesiz 200 bin – 300 bin lira hibe ve 400 bin – 500 bin lira faizsiz kredi olmak üzere imalat sektöründe yer alan KOBİ’lere toplam 600 bin ile 800 bin lira arasında destek sunulduğunu belirtti. Ayrıca bu destek kapsamında personel giderleri, makine, teçhizat satın alma, yazılım, hizmet alım ve diğer giderler gibi KOBİ’lerin büyümesine ve hayati ihtiyaçlarını gidermesine imkan sağlayacak destek kalemleri yer aldığını belirtti.

Program günün anısına Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent’in değerli il müdürlerimize plaket vermesi ile son buldu.

11.04.2016

• AR-GE REFORM PAKETİ VE KOSGEB KOBİGEL HİBE DESTEKLERİ TANITILDI.