Haber Arşivi

SANAYİ STRATEJİ BELGESİ (2015-2018) ENVANTER ÇALIŞMASI

  • 20.05.2016
  • bozuyuktso

Sayın Üyemiz,
 

Bilindiği gibi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan "Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi 2015 - 2018, ve 25 Haziran 2015 tarihli ve 29397 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'nde (2015-2018) öngörülen "Mühendislik ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi için mühendislik ve danışmanlık firmaları desteklenecektir." eyleminde ise KOSGEB Başkanlığı sorumlu kuruluştur.
 

Bu çerçevede, 21 Nisan 2016 tarihinde KOSGEB de gerçekleştirilen toplantıda kararlaştırıldığı üzere ilgili kuruluşlardan biri olarak konuyla ilgili envanter oluşturma çalışmasında sorgulamanın TOBB tarafından yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Sadece kodlarında mühendislik ve danışmanlık hizmeti ifadesi geçenlerin değil, gerçekten bu hizmeti sunan yerli mühendislik ve danışmanlık firmalarının faaliyet alanları,  istihdam ettikleri teknik çalışan sayısı vb. envanter oluşturma çalışmasına esas teşkil edecek sorgu başlıkları, konuyla ilgili NACE Kodları ekte takdim edilmektedir. Ekteki sorgulamanın, NACE rev.2 Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflandırma Düzey 5'de 71 kodunun altında yer alan işletmelere yönelik yapılması öngörülmüştür.


Örnek olarak NACE kodlamasında, 71 : Mimarlık ve Mühendislik faaliyetleri; teknik test ve analiz faaliyetleri, 7112: Mühendislik faaliyetleri ile ilgili teknik danışmanlık olursa, sınıflandırmada, envanter çalışmasına yansıyacak Ekonomik Faaliyet Kodu 71.12.08, Faaliyet alanı ise "Sanayi ve imalat projelerine yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri (haddehaneler, farineriler, ulaşım araçları, sanayi makineleri, vb.)" olacaktır.

 

  • SANAYİ STRATEJİ BELGESİ (2015-2018) ENVANTER ÇALIŞMASI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç