Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO VE MEYBEM A.Ş. İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVLARI BAŞLADI

  • 27.05.2016
  • bozuyuktso

Oda Üyelerimiz ve çalışanlarını yakından ilgilendiren Mesleki Yeterlilik Belgeleri ve bu konuda Bozüyük TSO’nun yaptığı çalışmalar ile ilgili Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT açıklamalarda bulundu. LEVENT açıklamalarında aşağıdaki konulara yer verdi.  

 

“…Mesleki Yeterlilik Belgelendirme çalışmaları uzunca bir süredir iş dünyasının gündemini oluşturuyor. Bu konuda TOBB önderliğinde kurulan MEYBEM A.Ş. ve Bozüyük TSO Organizasyonunda yasal mevzuatı uygulamak ve başta üyelerimizin  çalışanları olmak üzere bölgemizdeki meslek sahiplerinin mesleklerinin belgelendirilmesi için Teorik, Pratik ve Mülakat aşamalarından oluşan Kurs Programlarını başlatmış bulunuyoruz.

 

25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gereği inşaat ve sanayi sektöründe çalışan her işçinin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirilmiş ve belgesi olmayan her bir çalışana geçmişe dönük her ay için 500.00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

 

Odamız üyelerinin cezai işlemlere maruz kalmasına neden olabilecek bu düzenlemeye uygun çalışabilmeleri amacıyla Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası belgelendirme çalışmaları altyapısını hazırladık.

 

Sınav programları 26 Mayıs - 29 Mayıs 2016 tarihlerin arasında düzenlenmeye başladı. 26 Mayıs 2016 Perşembe günü  Betonarme Demirci sınavlarının ilk ayağı olan uygulamalı sınav yapıldı. Yapılan uygulamalı sınavlarda MEYBEM A.Ş. eğiticileri tarafından sınava girenlerin birebir uygulama becerileri ve proje okuma yetenekleri test edildi.

 

27-28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde metal saç işleme ve ahşap kalıp konularında sınavlar devam ediyor,

 

Yaklaşık bu programlarda ilk sınavlar itibariyle 110 meslek mensubunun faydalanmasını bekliyoruz.

 

-              Yukarıda verilen meslek dallarına ilave olarak Odamız Üyelerinden gelen talepler doğrultusunda önümüzdeki günlerde Duvarcı.., İskele Kurulum Elemanı.., Sıvacı..,Metal Saç İşlemeci..,Asansör Bakım ve Onarımcısı..,CNC Programcısı gibi daha farklı meslek dallarında da  Belgelendirme çalışmalarımızın devam edeceği müjdesini tüm  üyelerimiz ve meslek mensupları ile paylaşmak isterim.

 

-              Bu vesile ile Eğitim Programlarımızın ilk uygulamasında başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın:Halis Çelik olmak üzere  bizlere destek olan Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüze MEYBEM A.Ş. yetkililerine  ve Şantiye sahasını bizlere tahsis eden Atalaylar Nakliye Hafriyat İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Firması yetkililerine Odamız adına teşekkür eder Eğitimlere katılan tüm Kursiyerlerimize başarılar dilerim . 

 

27.05.2016
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO VE MEYBEM A.Ş. İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVLARI BAŞLADI
  • BOZÜYÜK TSO VE MEYBEM A.Ş. İŞBİRLİĞİNDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVLARI BAŞLADI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç