Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT BAHREYN’DE YAPILAN TOBB-KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ 2. İŞ VE YATIRIM FORUMUNA KATILDI.

  • 07.11.2016
  • bozuyuktso

Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent Bahreyn’de yapılan TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve yatırım Forumuna katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ve Körfez ülkelerinin birbiriyle daha fazla iş yapmak istediğini belirtti.​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in de katıldığı foruma 250 iş adamı ile katıldıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Körfez ülkelerinden de 500'e yakın iş adamının katılım sağladığını, bu buluşma ile geleceğe dönük kazançlı ve bereketli ortaklıklar kurulacağına inandıklarını dile getirdi. 

Türkiye'de 15 Temmuz'da FETÖ tarafından darbe girişimi yapıldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Milletimizin feraseti bir kez daha galip geldi. Türkiye bugün eskisine göre daha güçlü hale geldi. Ekonomimiz güçlenmeye devam ediyor. Bugün Türkiye ile iş yapmak her zamankinden daha kazançlı hale geldi. Bu sıkıntılı günlerimizde ülkemize ilk destek mesajları Körfez ülkelerinden geldi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Körfez ülkeleri ile daha yakın çalışmak, ortaklıklar kurmak istediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, mevcut rakamların iki tarafın da potansiyelini göstermediğini, potansiyelin daha büyük olduğunu söyledi. 

Üçüncü ülkelerde işbirliği yapma imkanı bulunduğuna da dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Gerçeği kazanca çevirmek için atmamız gereken çok önemli somut iki adım var. Bunlardan biri Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki STA. Biz yıllardır bunun hayata geçmesini istiyoruz. Gelin bu 53 milyonluk Körfez’e, 80 milyonluk Türkiye’yi de ekleyelim 133 milyonluk bir pazar olalım. 1,5 trilyon dolarlık güce Türkiye’yi de ekleyelim, 2,5 trilyon dolarlık bir ekonomik güç olalım. Bunun için Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşmasını artık daha fazla gecikmeden hayata geçirelim. Şimdi tam bunun zamanı. İslam Ülkeleri Tercihli Ticaret Anlaşması'nı da hayata geçirmemiz lazım. İslam coğrafyasında tam 1,5 milyar insan var. Müthiş bir güç, müthiş bir fırsat. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için çok küçük bir adım kaldı. Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, taviz listelerini güncelleme işlemini tamamlasa, bu anlaşma yürürlüğe girecek. Bunu da hemen yapalım."

 

Değerli Üyelerimize..,

        

   Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

        

Saygılarımızla..,

01.11.2016
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT  BAHREYN’DE YAPILAN  TOBB-KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ 2. İŞ VE YATIRIM FORUMUNA KATILDI.
  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT  BAHREYN’DE YAPILAN  TOBB-KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ 2. İŞ VE YATIRIM FORUMUNA KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç