Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO / TOBB NEFES KREDİSİ

  • 13.12.2016
  • bozuyuktso

Üyelerimiz olan KOBİ'lerin finansman erişiminde yaşadıkları  sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerinde bulunan yüksek kredi faizlerinin KOBİLER üzerinde oluşturduğu ağır şartlar nedeniyle, Ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere “TOBB Nefes Kredisi” adı altında TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. Kredi Garanti Fonunun (KGF) teminat desteği ile TOBB arasında protokol imzalanmıştır. Bu protokolün hedef kitlesi odamız  üyeleri, TC. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.'nin ilçemizde bulunan şubelerine başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir.

            Üyelerimizin kullanacağı kredinin vadesi 12 ay olup, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır. Vadelerin uzatılması veya kısaltılması söz konusu değildir. Kredinin brüt faiz oranı aylık %0,825, yıllık %9,90'dır.

            Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine Müsteşarlığı'nın sağladığı destekle Kredi Garanti Fonu A.Ş.'ne ait olacak ve yüzde 85 oranında kefalet sağlayacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde TOBB, Odamız  kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek,referans vermeyecektir. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250,-TL ve Hazine Müsteşarlığı'nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyonu talep edilmeyecektir.

            KOBİ'ler TOBB Nefes Kredisi'ne başvurabilmek için öncelikle odamızdan  “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli faaliyet belgesi  alacaktır. (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Daha sonra üyelerimiz İlçemizdeki TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş.'nin herhangi birinin şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir.Ziraat Bankası yada Denizbank KOBİ'nin TOBB  Nefes Kredisi başvurusunu alacak ve Bankalar ile KGF, KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecektir. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaktır.

            Sonuç olarak TOBB NEFES Kredisi    üst limiti 50.000 TL'dir.  Ticari ve nakdi bir kredi olup, bireysel amaçlı kullanılamaz. KOBİ'ler bir kez bu krediden faydalanabilirler. Bankaların daha önce kullandırdıkları kredilerin kapaması için kullandırılmaz. TOBB Nefes Kredisi başvuruları, bankalar ve KGF tarafından yapılacak değerlendirme sonucu kesin onaya dönüşecektir.  KGF, KOBİ'ye Hazine Müsteşarlığı'nın ayırdığı kaynaktan kefalet sağlar. Kredi değerlendirme sürecinde TOBB, Oda ve Borsaların herhangi bir yetkisi yoktur. TOBB Nefes Kredisi başvurusunda, bankaların 250 TL dosya masrafı ve Hazine Müsteşarlığı’nın kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında KOBİ'lerden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecektir.

            Kampanya kapsamında kredilendirme işlemlerine 13 Aralık 2016 tarihinde başlanacak olup  Üyelerimize hayırlı olması dileriz.

            Saygılarımızla.

 

Detay:  http://tobb.org.tr/Sayfalar/201161212-NefesKresdisi.php

BOZÜYÜK TSO

Yönetim Kurulu Başkanı

Buğra LEVENT

 

 

  • BOZÜYÜK TSO / TOBB NEFES KREDİSİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç