Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO BAŞKANI LEVENT ÜYELERİMİZE TEK NOKTADAN HIZLI HİZMET ŞİRKET ANASÖZLEŞME ONAYLARI VE HARÇ TAHSİLATLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

  • 03.01.2017
  • bozuyuktso

 

Başkan Buğra LEVENT’ten Yeni yılda oda üyelerimize ve iş dünyasına  müjdeli açıklamalar.

01 Ocak 2017 itibariyle Şirket ana sözleşme  onayları ve harç tahsilatları odamızdan gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent daha önceden Noter onayı sonrasında Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğünde gerçekleştirilen şirket kuruluşlarının ve kuruluşa ilişkin Ana sözleşme onaylarının direk odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

 

Buğra Levent aynı zamanda şirket kuruluş işlemleri ve diğer Ticaret Sicili işlemleri sırasında Vergi Dairelerine ve Bankalara yatırılan Ticaret Sicil Harçlarının artık Bozüyük TSO tarafından tahsil edilmeye başlandığını açıkladı.

 

Levent açıklamalarına şu şekilde devam etti..,

 

Belirli dönemlerde Odalarımız aracılığı ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Hükümetimize ilettiğimiz şirket kuruluş işlemlerinin kolaylaştırılması ve bu aşamada Ticaret Sicili harçlarının da Odalar tarafından   tahsil edilmesine ilişkin taleplerimize olumlu cevap almış bulunuyoruz.

 

Buradan hareketle hükümetimiz yatırım ortamının iyileştirilmesi maksadıyla ticaret sicil harçlarının Ticaret sicili Müdürlüğü bulunan  odalarda  tahsil edilebilmesi için  bazı yasal düzenlemeler gerçekleştird.

 

TSO Başkanı Buğra Levent bu konudaki uygulamaların 01/01/2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini belirtti

 

LEVENT Böylelikle “ Gerçek Kişilerin, Şirketlerin ve Kooperatiflerin Ticari faaliyete başlamadan önce Ticaret Sicil kaydı oluşturmak sırasındaki tüm harç işlemleri ve onay işlemlerinin Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğünce gerçekleştirileceği müjdesini verd.

 

Buğra Levent  bu uygulamanın hem zaman hem de Bürokratik işlemlerin daha da azaltılması adına büyük katkı sağlayacağını tek noktadan şirket kuruluş ve ticaret sicil işlemlerinin başlatılıp sonuçlandırılabileceğini söyledi.

 

Sicil harçlarının daha önceki yıllarda yapılan düzenleme ile bazı bankalara ve vergi dairelerine yatırıldığını kaydeden Başkan LEVENT “Ancak, zaman alan ve bürokratik işlemleri çoğaltan bu uygulama yeni yıldan itibaren kaldırıldı. Ticaret sicil harçlarını artık odamızda tahsil edilecek. Üyelerimiz, odaya geldiğinde burada hem ticaret sicil harcını yatırmış olacak, hem Müdürlüğün istediği harç ve belge işlemini yerinden çözerek zaman kaybetmeden işlemlerini bitirmiş olacaklar. Üyelerimizin ve iş dünyasının  işlemlerini kolaylaştıracak zaman ve maliyet avantajı yaratacak bu tebliği dolayısıyla başta hükümetimize ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eder, bu vesile ile tüm üyelerimizin ve iş dünyasının yeni yıllarını bir kez daha kutlarım .

Saygılarımla.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

03.01.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

 

  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI LEVENT ÜYELERİMİZE TEK NOKTADAN HIZLI HİZMET ŞİRKET ANASÖZLEŞME ONAYLARI VE HARÇ TAHSİLATLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç