Haber Arşivi

KAYMAKAM HASAN YAMAN BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİCİLERİNİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

  • 03.01.2017
  • bozuyuktso

İlçemiz Kaymakamı Sayın Hasan Yaman Odamız Yöneticilerine Nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde İlçemizde yeni göreve başlayan Kaymakam Hasan Yaman  Meclis ve Oda Yönetim Kurulu Başkanımız  ve Oda Yöneticilerinden oluşan bir heyet ile makamlarında ziyaret edilmişlerdi.

 

Bu ziyaret sonrasında Sayın Kaymakam Yaman iade-i ziyaret ve nezaket ziyareti çerçevesinde odamıza bir ziyarette bulundu.  

 

Aynı zamanda  hizmet binamızın hayırlı olması temennilerinde bulunan Kaymakam Yaman ile, İlçemiz ortak sorunları, neler yapılabileceği ve odalarla birlikte Kaymakamlığımızın hangi projeleri yürütebileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Yapılan görüşmeler sırasında  oda hizmet binamızın fiziki durumu hakkında yönetim kurulu başkanımız tarafından kısaca bilgilendirilen Kaymakam Hasan Yaman bu giriş sonrasında odanın bölgede Büyük Sanayi kuruluşlarıyla ortaklaşa projelerde bir araya gelmesinin öneminden bahsetti. Bu çerçevede marka değeri olan firmalar ile Bozüyük Ticaret ve Sanayi odasının bir sivil toplum kuruluşu olarak ilçemiz Kaymakamlığı nın da  destekleriyle ortak projeler üretmesinin temenni ettiğini söyledi.

 

 Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantı sırasında Bozüyük Organize Sanayi bölgemizin mevcut durumu 82 parselden 41 Parseli'nin tahsis edildiği Bu anlamda halen 41 boş tahsis alanının bulunduğu metrekare fiyatlarının 64 lira olduğu şeklinde açıklamalar yapan Sayın Kaymakam Yaman bundan sonraki yeni yatırımcılar için daha seçici daha nitelikli istihdam ve yüksek katma değer yaratmaya yönelik yatırımların öncelikli olarak tespit edilmesi ve bölgemize kazandırılmasının öneminden bahsetti.

 

Kaymakam Yaman yaptığı değerlendirmelerde ayrıca Mevcut Organize Sanayi Bölgesi alanları içerisinde gayrimenkul geliştirme projelerinin yapılabileceğinin yine parsel aralarında fiyat farklarının tekrar gözden geçirilerek yeşil alan olarak tahsis edilmiş olan yerlerin planlarda yapılabilecek değişiklikler ile Sanayi kuruluşlarına açılması ve bu anlamda bölgenin cazibesini  arttırılabileceği şeklindeki önerilerinde bizzat takip edildiği haberini verdi.

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent ise görüşmeler sırasında Öncelikle Bozüyük'te bir  fakülte oluşturulmasına ilişkin kamuoyunda oluşturulan ortak fikrin ve çalışmaların daha da tempolu bir şekilde yürütülmesi ve inşallah en kısa zamanda sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı.

 

 Buğra Levent bu anlamda halen Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak görülen ve dört yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okulumuzun Üniversite Senatosunun onayı ve YÖK'ün son nihai onayı ile ilçemizde bir Fakülte oluşumuna öncelik verileceği bilgisini tekrar yineledi.

 

 Ayrıca daha önceki dönemlerde de gündeme geldiği üzere İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi toplantılarına Bozüyük Ticaret ve Sanayi odasından da bir temsilci verilmesi bu toplantıların odamız tarafından görevlendirilecek bir temsilci tarafından da izlenmesi ile iş dünyasının sorun ve sıkıntıların daha yakından izlenebilmesi ve hızlı çözümler üretilebilmesi adına faydalı olacağı görüşünü bildirdi.

 

Buğra Levent mevcut Organize Sanayi Bölgesi alanımızda KOBİ Organize Sanayi bölgesine benzeyen daha küçük alanlarda yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz  daha küçük parsel tahsislerinin gerçekleştirilebilmesi yönündeki taleplerimizi de ayrıca iletti.

 

 Buğra Levent Ayrıca Lojistik Merkez çalışmasının devam ettiğini bu çerçevede bölgemizde Gümrük Müdürlüğünün de  açılması bu yöndeki çalışmaların odamız tarafından takip edildiği bilgisini Kaymakam bey ile paylaştı.

 

Levent geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımıza da bizzat iletme fırsatı bulduğumuz bölgemizin 5 önemli problemi ve çözüm önerilerini içeren bir adet raporumuzu Kaymakam Yaman'a takdim etti….,

 

Odamızı ziyaretleri anısına Sayın Kaymakamımıza bir adet Metristepe Plaketi takdim edildi ve toplantıya son verildi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

 

03.01.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • KAYMAKAM HASAN YAMAN BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİCİLERİNİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.
  • KAYMAKAM HASAN YAMAN BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİCİLERİNİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç