Haber Arşivi

TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NDA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAMA DESTEK SÖZÜ

  • 08.02.2017
  • bozuyuktso

 

Türkiye Ekonomi Şurası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomiyle ilgili bakanların katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı. Hisarcıklıoğlu istihdam çağrısını yinelerken, “Dışarısı kötüleşirken içeride safları sıklaştırmalıyız. Reform ateşi parlasın ki masa başından ahkam kesen reyting şirketleri de mahcup olsun, utansınlar” diye konuştu.​

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in de katılım sağladığı TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

 

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden sonra FETÖ'nün "hain" darbe girişiminin de ülkeye pek çok sıkıntı yaşattığını dile getirirken,  "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimizin basiretli duruşuyla bunların hepsini aşacak güce ve azme sahip olduğumuzu gösterdik." diye konuştu.

 

Artık 2017'ye baktıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, yaşanan tüm çalkantılara rağmen özel sektörün son bir yılda 155 milyar liralık makine ve teçhizat yatırımı yaptığını, 141 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirdiğini, turizm, denizcilik ve müteahhitlik sektörlerinde 38 milyar dolarlık döviz geliri elde edildiğini kaydetti.

Son dönemde Hükümetin istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleme yönünde yeni adımlar attığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda vergisini düzenli ödeyenlere yönelik vergi indiriminin de gündemde olduğunu ifade etti.

 

İş dünyasının moralini ve şevkini artıran tüm bu desteklerin ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına inandığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu anlamda TOBB olarak son dönemde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Türkiye'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında nasıl milli bir mücadeleye giriştiyse özel sektörün de 2017'de istihdam yarışı yapması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, özel sektör temsilcilerine "Türkiye'nin geleceğine en az artı bir istihdam sağlamaları" çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, "Yaşadıklarımız ve ortaya çıkan hakikatler bize, FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin başını tamamen ezmeden güvenle ve tam kapasiteyle yolumuza devam etmekte zorlanacağımızı gösteriyor." dedi

 

Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'deki Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmaya, toplantının hayırlı olması temennisini ileterek başladı.

 

Ekonomiyle ilgili her adımı istişareyle attıklarını ifade eden Erdoğan, yine böyle bir istişare için bugün bir araya geldiklerini belirtti. Değerler sistemlerinde istişarenin çok farklı yeri olduğunu, istişareyle yollarına devam ettiklerini bildiren Erdoğan, iş adamlarının ülkeye, şehirlere, sektörlere ilişkin görüşlerinin daima kıymetli olduğunu söyledi.

 

Erdoğan, Türkiye'nin son 14 yılda 3 kat büyümeside, yapılan istişarelerin büyük katkısı bulunduğunu vurgulayarak, bugün ve bundan sonra yapılacak iş birliğinin 2023 hedefleri doğrultusundaki yürüyüşü hızlandıracağının altını çizdi.

 

İş dünyasının, TOBB çatısı altında temsil edilen kuruluşların, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında gösterdikleri sağlam duruş dolayısıyla takdiri hak ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Sizlerden FETÖ ihanet çetesinin ülkemizin her yerinden olduğu gibi iş dünyasından da temizlenmesi hususunda daha fazla hassasiyet göstermenizi özellikle milletim adına bekliyorum. Yaşadıklarımız ve ortaya çıkan hakikatler bize, Türkiye'nin FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin başını tamamen ezmeden güvenle ve tam kapasiteyle yoluna devam etmekte zorlanacağımızı gösteriyor. Bu bakımdan sadece kendiniz için değil ülkeniz, milletiniz, özellikle de gelecek nesiller için yürütülen mücadeleye destek vermeniz şarttır. Ülkemizin ve milletimizin müreffeh, huzurlu, güçlü geleceği için bugüne kadar yaptıklarınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Artık şu gerçeği 80 milyon vatandaşımızın tamamının gördüğüne inanıyorum, Türkiye sınırları içinde ve dışında yaşanan gelişmeler sebebiyle tarihinin en kritik mücadelelerinden birini veriyor."

            Buna "yeni istiklal mücadelesi" dediklerini aktaran Erdoğan, "Çünkü bugün yaşadıklarımızı ancak Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımızla mukayese edebiliriz. Sınırlarımızdan ekonomimize, huzurumuzdan refahımıza kadar her alanda yoğun saldırı altındayız." ifadesini kullandı.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

 

07.02.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NDA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAMA DESTEK SÖZÜ
  • TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NDA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAMA DESTEK SÖZÜ
  • TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NDA İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAMA DESTEK SÖZÜ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç