Haber Arşivi

İSTİHDAM SEFERBERLİK PROGRAMI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

  • 11.02.2017
  • bozuyuktso

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Kürşat Arat “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” proğramı kapsamında basın toplantısı düzenlendi.
Müsteşar Yardımcısı Arat, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen “ Çalışma Hayatında Milli Seferberlik “ programın da yaptığı konuşmada , programının 6 Ocak’ta Konya’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatıldığını söyledi. Seferberliğin başlangıç noktasını son zamanlarda yaşanan işsizlik oranlarında bir artış, büyüme ve yavaşlama ile kendisini gösteren ekonomik durumdaki değişimin olduğunu vurgulayan Arat şöyle dedi.

“ Bakanlığımız ve ilgili birimler bir proaktif çözüm bulmak üzere tedbirler ortaya koydular. Bu tedbirlerden en önemlisi Cumhurbaşkanımızın TOBB’da yaptığı, iş adamlarımızla gerçekleştirdiği toplantı sonrasında açıkladığı istihdam paketidir. İş-Kurumun uygulamakta olduğu bir işbaşı eğitim programını kullanıcı sayısı daha doğrusu programdan faydalanacak kişi sayısı ciddi oranda arttırılmıştır. Bu yıl 500 bin kişi iş başı eğitim programları çıkartılmıştır. Bu iş başı eğitim programları Sanayilerimizin hizmetler sektörünün yoğunlukla kullandığı bir program olarak karşımıza çıkmaktadır. Program çerçevesinde 500 binlik kotanın 100 bini de özel politika gerektiren gruplara tahsis edilmiştir. 500 binin 100 bin kişilik kısmında 50 bini kadınlara, 40 bini engellilere, 10 bini de eski yükümlülere tahsis edilmiştir. 3 ay süresince uygulanacak programlar da 500 bin kişinin faydalanmasını öngörüyoruz ama bu açıklanan program ise bir sistem teşvikini de gerçekleştirmektedir ki , bu ciddi bir teşvik olarak bölünmesi gerekir. Burada kullanılması ya da programdan faydalanmasını öngördüğümüz kişi sayısı 1,5 milyondur. İşveren çalıştırdıkları 2017 yılı boyunca 2017 yılı sonuna kadar istihdam için devlete ödemiş oldukları primler, Sigorta primleri ve vergilerin tamamı devlet tarafından karşılanacaktır.
Arat, asgari ücretle çalışan bir işçinin işverene maliyeti net asgari ücret tutarının bin 404 lirayla sınırlı kalacağını bildirerek, 5 puanlık prim teşvikinden faydalanmayan kişiler için 2 bin 177 liraya kadar olacağını ve 773 liralık kısmında devlet tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.


Basın toplantısını ardından Bilecik Valimiz Sayın Süleyman Elban , Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, Meclis Başkanı Hakkı Aynur, Bilecik ve Bozüyük TSO Yönetim Kurulu ile Meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcilerinin katılımıyla, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı anlatıldı.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

 

  • İSTİHDAM SEFERBERLİK PROGRAMI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • İSTİHDAM SEFERBERLİK PROGRAMI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç