Haber Arşivi

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

  • 01.03.2017
  • bozuyuktso

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak ''Çalışma Hayatında Milli Seferberlik'' programı kapsamında istihdam teşvikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

 

Valimiz Süleyman Elban, Bozüyük'teki Eczacıbaşı Yapı Ürünleri tesislerindeki programda, birkaç yıldır ülkede ve yakın coğrafyada yaşanan olaylardan dolayı işlerin iyi gitmediğini ancak şu an yolunda gidiyorsa hem devletin en üst kademesindeki yöneticilerin hem de insanların üstün fedakarlığı ve çalışması sayesinde olduğunu söyledi. 

 

Hem terör olaylarında hem karşı karşıya kalınan hain darbe girişiminde hem de ekonomik sıkıntılarda Türk milletinin ve işadamlarının her zaman devletinin yanında olduğunu ifade eden Valimiz Elban, şunları kaydetti: 


''Devleti yönetenlerde her şeylerini ortaya koyarak milletiyle beraber hareket ettiler. Birçok güçlüğü aştık, birçok sıkıntının üstesinden geldik yalnız tüm sıkıntıları da bertaraf etmiş de değiliz. Bu nedenle de çeşitli vesilelerle karşılaşılan güçlükleri, sıkıntıları gidermek için değişik programlar ve kampanyalar uygulanmakta. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ''İstihdam seferberliği'' de bu konulardan bir tanesi. Seferberlik kelimesi ilk duyulduğunda insanda bir tedirginlik ama bir o kadar şok etkisi ve yine olayın ciddiyeti anlamında çok vurgulayıcı bir kavram. Ama olayın öneminin altının çizmesi açısından da bana göre çok özenle seçilmiş ve tamda bugünlerde yaşadığımız sıkıntıları tek kelimeyle özetleyebilecek bir kavram. Dolayısıyla biz millet olarak ne zaman sıkıntıya düşsek, hemen yönetenlerimizin etrafında toplanırız ve millet olarak elimizde avucumuzda ne varsa başta canımız, evlatlarımız olmak üzere vatanımız, memleketimiz ve devletimiz için feda etmek için elimizden geleni yapmaya ve hazır olduğumuzu söyleriz. Çok sık başvurduğumuz bir yöntem değil ancak bıçak kemiğe dayandığı zaman da bu yola başvururuz ve milletimiz de üzerine düşeni yapmıştır. Malıyla, mükellefiyette fedakarlıkta bulunacaklar için de bir istihdam seferberliği ilan edildi ve inanıyorum ki bizim insanımız bu çağrıyı da karşılıksız bırakmayacak. Bırakmadığını da seferberlik ilanından itibaren gelen rakamlardan da görülüyor. 46 bin civarında ilimizde sigortalı çalışan var. Biz hedef olarak en az yüzde 5'lik bir hedef koyuyoruz. Bu hedefe ulaşmayı bekliyoruz. Devlet seferberlik ilan ederken tek başına karşı taraftan beklemiyor aynı zamanda kendisi de destek veriyor. Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın gösterecekleri hassasiyetle hedeflediğimiz rakama ulaşacağımıza inanıyorum. Bu kampanyayla birlikte alınan kişiler bir sonraki yılda ilave atılan yeni istihdam alanlarıyla birlikte artar ve ekonomimizin de bir önceki yıllara göre çok çok daha iyi duruma gelmesini de temenni ediyorum. ''Siz kazanın ülkemiz kazansın. Siz kazanın istihdam artsın. Siz kazanın siz mutlu olun biz de mutlu olalım'' hep beraber mutlu olalım.'' 

 

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz de Yapı ürünleri grubunun yurt içinde ve dışında olmak üzere 6 bin 500 kişiyi istihdam ettiğini ifade etti. 

 

Bozüyük'te 3 bin 650 kişiye istihdam sağladıklarını bildiren Aköz, şöyle konuştu: 

 

''Artan yatırımlarla ve diğer işlerle bu rakamlar daha da büyüyecek. Şunu da belirtmek istiyorum, son yıllarda işçi bulmada da zorlanıyoruz. Türkiye'deki iş gücü sanayi yerine başka sektörlerde çalışmayı tercih ediyor. Biz kalkınmanın motorunun sanayi olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla iş gücünün sanayi de çalışmaya teşvik edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu sadece teşvikle olacak iş değil. İş gücünün niteliğini de artırmak lazım. Burada eğitim önemli bir rol oynuyor. 60 yıldır ülkemize hizmet etmekten ve Türkiye'yi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmekten çok mutluyuz. Bunun için çok çalışıyoruz. Büyüme ihtişamımız yüksek, yatırımlarımız devam ediyor. Büyüme demek yatırım demek, yatırım demek istihdam demek ve ikisi de büyüdükçe bizde yatırımlarımızı ve istihdamımızı arttıracağız.'' 

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları ile ülkede başlatılan milli istihdam seferberliğini anımsattı. 

 

Ülkenin kısa aralıklarla hem ekonomik hem siyasi hem de toplumsal anlamda ciddi olumsuzluklar yaşadığını belirten Levent, ''Milletimizin sağduyusu ve iş dünyamızın basireti ve yoğun gayretleri ile bu olumsuzlukları minimum etki ile atlatma çabasındayız. Bu çerçevede ülkemizin tüm kesimleri ve başta da iş dünyası olarak daha da gayret ve fedakarlık ile yolumuza devam etmek durumundayız. Bu yolda devletimiz de sağladığı vergi, sosyal güvenlik ve benzeri kolaylıklar ile iş dünyamıza destek olmaya devam ediyor. Milli istihdam seferberliği çerçevesinde 2017 yılı içinde 275 yeni istihdam ile destek veren Eczacıbaşı grubuna teşekkür ediyoruz.'' ifadesinde bulundu. 

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın konuşması ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Adem Bedir'in istihdam teşvikleri ile bilgilendirme yapmasının ardından Valimiz Elban, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Aköz'e ''Milli istihdam seferberliğine yapmış olduğu işbirliğinden ve istihdama katkılarından dolaylı teşekkür belgesi , Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent ise plaket takdim etti.

 

 

Saygılarımızla..,

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.


01.03.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç