Haber Arşivi

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR.FARUK ÖZLÜ BİLECİK ZİYARETİNDE İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

  • 05.03.2017
  • bozuyuktso

 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 05 mart 2017 Pazar günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü tarafından düzenlenen toplantıda Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Meclis Üyeleri, Yönetim kurulu, Sanayicilerimiz, bürokratlarımız ve Sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Bakanımız toplantıda önemli mesajlar, müjdeli haberler verdi. Sanayicilerin sorunlarını dilek ve temennilerini tek tek dinleyerek aydınlatıcı bilgiler verdi.

Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü konuşmasında ''Türkiye, bugün yeniden güçlü bir ülke olması iddiasını taşıyor. Ecdadımıza layık, tarihimizin hakkını veren bir Türkiye olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Dünyadaki haksızlıklara karşı zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer alıyoruz. Ekonomimizi, sanayimizi, demokrasimizi, sosyal yapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü havalimanı gibi ve daha nice dev projeyi hayata geçiriyoruz. Elbette bu yol, güllük gülistanlık bir yol değil. Bu yolun zorlukları var. Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanlar var. Türkiye'yi durdurmak için terör örgütlerine kucak açanlar var. Kim ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin yükselişine, büyümesine engel olamayacaklar. Biz işimize bakalım, daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir ekonomi için yapmamız gerekenlere odaklanalım.''

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu projeyi çok önemsiyoruz. Devlet olarak, bu yıl ilave olarak istihdam ettiğiniz kişiler için 773 liraya denk gelen sigorta, fon ve vergi ödemelerini sizlerden almıyoruz. Yani bu sene işe aldığınız kişiler için sadece onların maaşını ödeyeceksiniz. Bu da asgari ücretli çalışanların maliyetinde yüzde 35'e varan bir indirim anlamına geliyor.''

Bakan Özlü, Bilecik'te sadece iki Ar-Ge merkezi bulunduğunu ancak kendilerinin bu rakamı Bilecik için asla yeterli görmediklerini bildirerek, ''Bilecikli sanayicilerin Ar-Ge Reform Paketinden yararlanmasını ve bu sayıyı artırmasını istiyoruz. Bilecik teşvik sisteminde 3'üncü bölgede yer alıyor. Ancak yüksek teknolojili ürünlerde yapılacak yatırımlar 5'inci bölge gibi destekleniyor. Yine OSB'lerde yapılan yatırımlar ile orta-yüksek teknolojili bazı sektörlerde yapılacak yatırımlar da 4'üncü bölgedeymiş gibi destekleniyor. Sizlerden bu imkanları değerlendirmenizi istiyoruz. Bilecik'in lojistik konumuyla bu alanlarda önemli yatırımlar çekme potansiyeli taşıdığına inanıyoruz.'' dedi.

Valimiz Süleyman Elban’ da Bilecik'te 6 Organize Sanayi Bölgesinin bulunduğunu ve planlı bir sanayileşmenin olduğu bir kent olduğunu ifade etti.
3. OSB ile ilgili işlemlerin tamamlanacağıyla ilgili müjde vermesi, destek ve katkılarından dolayı Bakan Özlü'ye, şükranlarını sunan Valimiz Elban, ''10 kişiden daha fazla kişi çalıştıran 382 sanayi kuruluşumuz var. Bilecik, ölçek olarak küçük ölçekli illerden birisi olmasına rağmen, sanayi kuruluşları açısından büyük ölçekli illerden birisi. En büyük 500 sanayi kuruluşunun içerisinde 11 tane sanayi kuruluşumuz var. Yıllık ihracatımız da 2 milyar 160 milyon dolar civarında. İyi bir ihracat kapasitesine sahip bir iliz. Dolayısıyla böyle bir ticaret ve sanayi ilinde sizleri görmekten çok mutluyuz.'' diye konuştu.

Bozüyük TSO Başkanı LEVENT: Kadın İstihdamı ve Lojistik Merkez Projesinin bir an önce tamamlanması için destek istedi.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent ise..,

“…,Bölgemizde çok sayıda sanayi kuruluşunun yer alması sebebi ile ülke genelinde karşılaştırıldığında İşsizlik büyük bir problem olarak görülmemektedir. Fakat her geçen gün iş arayan kadınlarımızın sayısı artmaktadır. .
Buradan hareketle bölgemizde Bayan İstihdamının arttırılması ve bu yönde özellikle sanayi kuruluşlarında Bayan İstihdamı için Pozitif ayrımcılık sayılabilecek (Vergi ve Sigorta Prim İndirimleri vb.) bazı düzenlemelere gidilmesi ile şu an Bayanlar tarafından ısrarla dile getirilen istihdam talepleri karşılanmış olacaktır. Bir diğer önemli konumuz ise İlçemiz Bozüyük Eskişehir Karayolu üzerinde Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi bağlantılı olarak çalışmaları devam eden Bozüyük Lojistik Merkez Projesinin biran önce tamamlanarak faaliyete geçirilmesi
Özellikle seramik sektörü başta olmak üzere anılan ürünlerin imalatı sırasında hammadde sevkiyatları ve yine mamul ürünlerin özellikle yurt dışı piyasalara hızla ve ekonomik şekilde ulaştırılmasında Demiryolu Taşımacılığı bölgemizde faaliyet gösteren başta büyük ölçekli firmalar olmak üzere tüm imalatçı firmalarımıza çok büyük zaman, nakliye, maliyet avantajı sağlayacaktır. ..” dedi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş konuşmasında; Refah seviyesini ve gelişmişlik düzeyini artırmayı kendilerine amaç edinmiş, bu amaçla deyim yerindeyse elini taşın altına koymuş olan sanayicilerimize, iş adamlarımıza, esnaf ve tüccarlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, her zaman onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Devlet ve millet olarak önlerine çıkan her türlü engeli el birliği ile çözme yoluna gitmeli, ekonomiye can damarı olmalarında yorgunluklarını minimum seviyede tutmalıyız.
Bu mücadelemizde devletimizin yanımızda olduğunu biliyoruz. Bu durum bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Sayın bakanım sizin nezninizde devlet büyüklerimizden isteğimiz işverenlerimizin desteklenmesi, iş ve işlemlerinde kolaylaştırıcı önlemler alınması ve yasal prosedürlerin hızlandırılmasıdır.
Ekonomik gelişmişlik düzeyi ve yaşam kalitesi olarak ilimizin önünde olan çevre illerimiz 4. Bölgede kabul edilirken ilimiz 3. Bölgede yer almaktadır, bu durum yatırımcı çekme noktasında rekabet şansımızı azaltmaktadır. İl bazında teşvik sistemi yerine ilçe bazında veya sektörel bazda teşvik sistemine geçilmesi gerektiğine inanmaktayız.
Kamu İhalelerinde yerli malı kullanımının teşvik edilmesi konusundaki çalışmaları takdirle karşılıyor fakat bu anlamda daha fazla düzenleme yapılması gerektiğine inanıyoruz. Devlet eliyle yapılacak olan inşa işlerinde yerli mermer ve seramiklerin kullanılmasını temenni ediyoruz.
Önemli bir yol güzergahında bulunan Bozüyük ilçemizde lojistik merkez çalışmasının bir an önce tamamlanması, eşzamanlı olarak da Gümrük Müdürlüğünün kuruluş işlemlerinin bitirilmesini arz ediyoruz.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle yoğun çalışma programı içerisinde bizlere zaman ayıran ve bizleri dinlemek amacıyla aramızda bulunan Sayın Bakanımıza Bilecik adına teşekkür ediyor, tüm katılımcılara en derin saygılarımızı sunuyoruz. dedi

Program sonunda İlimizi ziyaretleri anısına Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü’ye Metristepe plaketi takdim etti.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,


05.03.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR.FARUK ÖZLÜ BİLECİK  ZİYARETİNDE İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.
  • BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR.FARUK ÖZLÜ BİLECİK  ZİYARETİNDE İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.
  • BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR.FARUK ÖZLÜ BİLECİK  ZİYARETİNDE İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç