Haber Arşivi

BOZÜYÜK’TE OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

  • 15.03.2017
  • bozuyuktso

Bozüyük’ de bazı sanayi kuruluşları ile meslek liseleri arasında meslek liselerinin iyileştirme, geliştirme çalışmaları ve işletmelerin AR-GE birimleri ile ortaklaşa çalışmalar ve projeler yürütülmesi amacıyla okul-sanayi iş birliği protokolü imzalandı. 

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda imzalanan ve Kaymakam Hasan Yaman ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in de  katıldığı protokol ile Bozüyük Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bilimsel çalışma, araştırma ve projeleri için, AR-GE birimlerinin atölye, laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal tesislerinden yararlanabilecekler. İşbirliği protokolünde, sektörlerin Ar-Ge bölümlerinin öğrencilere açılması, öğrencilerin istihdamı, planlanan proje çalışmalarına destek sağlanması, sektör ve okulların karşılıklı taleplerinin karşılanması, sektörün beklentilerine cevap verecek düzenlemelerin yapılması gibi konuları içeriyor. 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konu ile ilgili olarak, 5 yıllık süreyle düzenlenen protokoller sayesinde sektörün beklediği “nitelikli iş gücü” konusunda büyük mesafe alınacağını kaydetti.

 

Fazilet Durmuş, ”Gerek Bakanlığımızın mesleki eğitimle ilgili politikaları, gerekse düzenlemiş olduğumuz Bilecik Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme Çalıştay’ı sonuçları gereğince, meslek okulları ve sektör kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek için çalışıyoruz. Sektörle okulları bir araya getirerek karşılıklı iş birliği ve koordinasyonu sağladığımızda hem meslek liseleri hem de sektör açısından çok önemli kazanımların kendiliğinden geleceğine inanıyoruz” dedi. 

 

Karşılıklı olarak fabrika temsilcileri ve eğitim temsilcilerinin işbirliği protokolünü imzalaması ile program sona erdi.

 

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla..,

 

13.03.2017
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK’TE OKUL SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç