Haber Arşivi

NEFES KREDİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

  • 31.03.2018
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent Oda Üyelerimize kullandırılacak düşük faizli nefes kredisi ile ilgili müjdeyi verdi.

Buğra Levent konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu

Düşük faiz  oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi yeniden başlıyor. TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir’de atıldı. Aylık 0,99 faiz oranı ile ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay vade imkânı ile iki üç ay içerisinde yaklaşık 70 bin Oda-Borsa üyesinin faydalanması beklenen TOBB Nefes Kredisi’nde bankalar belli oldu.

Nefes Kredisi verecek bankalar Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olarak belirlendi.

Üyelerimiz 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren Nefes Kredisi’nden faydalanmaya başlayacak.

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent’in önümüzdeki dönemde de üyelerimizden gelecek talep üzerine kredi havuzunun daha da genişletilebileceği müjdesini ayrıca verdi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Buğra Levent nefes kredisi hakkında Yaptığı değerlendirmelerin devamında oda üyelerine yönelik yapılan çalışmalar Hakkında bilgiler verdi

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent;

2017 yılında oda bütçemizden ayrılan pay ile Nefes Kredisi adı altında TOBB  odamız ve bankalar işbirliğinde üyelerimize

1.500.000 TL düşük faizli kredi havuzu oluşturduk ve bu kredilerimizi kullandırdık.., 

Aynı dönemde KOSGEB denetim kurulunda bulunan Rifat Hisarcıkılıoğlu’nun girişimleri ile..,

KOSGEB’ den kullanılmayıp geri dönen makine teçhizat ile ilgili sıfır faizli kredi bütçesi İllerin nüfus oranına göre KOSGEB veri tabanına kayıtlı üyelerimize dağıtılmıştır.

Başbakanımızın onayı ile nefes kredisi programı 2018 yılında tekrar uygulanmaya başlandı.

Bu yıl Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasından sağlayacağımız teminat karşılığı ve TOBB desteği ile kredi havuzumuzu 6.000.000 TL ye çıkarıyoruz. 

Böylece üst limit 50.000 TL üzerinden  birçok üyemize kredi kullandırma imkanına sahip olacağız.. Dedi.

 

 Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak olan nefes kredisi programına ilişkin genel bilgiler hakkında da aşağıdaki açıklamalara yer verdi.

  

  Nefes Kredisi ile ilgili Genel Bilgiler

 KOBİ’ler ‘Nefes’ Alacak

Geçtiğimiz sene kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB, Oda ve Borsalar elini taşın altına koymuş, Aralık 2016’da Nefes Kredisi ve yeni KGF sistemi ile KOBİ kredilerinde yeni bir dönem başlatmıştı.

Bu süreçte, hazine desteğini arkasına alan KGF aracılığıyla toplamda 681 bin firmaya 234 milyar TL kredi imkanı oluşturulmuş, Nefes Kredisi ile 5 milyar TL’lik kredi hacim yaratılmıştı. 1 senede 30 bin firma TOBB Nefes Kredisinden yararlanmıştı.

2018 yılında Nefes Kredisi 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden TOBB üyelerinin hizmetinde. Ayrıca bu sene kredi kullandıracak banka sayısı da 6’ya yükseltildi.

Nefes Kredisi Türkiye’nin dört bir yanındaki Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerinden kullanılabilecek.

Nefes Kredisi: Yıllık faiz oranı yüzde 12’nin altında, 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vadeli kredi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Odalar ve Borsalar mevduatlarını 6 bankaya yatırarak, üyesi olan KOBİ’lere aylık %0,99 yıllık %11,88 faiz oranı ve 6 ay geri ödemesiz 18 ay vadeyle kredi kullanma imkanı sağlıyor.

TOBB, Oda ve Borsalar elindeki kaynaklarının üyelerinin kullanımına açıyor. Teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ’lere de yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. KGF, kredi tutarının %85’ine hazine destekli kefalet veriyor.

Nefes Kredisi KGF’nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor. KGF de Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış olacak.

Finansmanda İnovasyon

Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Finansman’da İnovasyon” olarak nitelendirdiği Nefes Kredisi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalar 500 milyon TL’lik mevduatı 6 bankaya aktaracak, bankalar da bu miktarın 15 katı yani 7,5 milyar TL kredi imkânı sağlayacak.

2-3 ay gibi kısa bir sürede 70 bin KOBİ’nin ‘Nefes Kredisi’ kullanması bekleniyor.

KOBİ’ler, faaliyetlerini sürdürdükleri illere göre en fazla 200 bin TL kredi kullanabilecekler.

Bürokrasisi az, basit kredi süreçleri TOBB üyesi firmalar üye olduğu Oda-Borsa'ya giderek "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.

Aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.

Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek

Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Masraf en fazla 51 TL

Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak.

Dolasıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

                                                                       Saygılarımızla..,

  31.03.2018
  BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • NEFES KREDİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
  • NEFES KREDİSİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç