Haber Arşivi

SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI 28 ŞUBAT SON GÜN.

  • 13.02.2019
  • bozuyuktso

 Bilecik SGK Müdürü Adem Bedir Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Çelik’e ziyarette bulundu.

SGK Müdürü Adem Bedir Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik’e Prim borcu bulunanların yapılandırmalarının bozulmaması için sürenin uzatılması ile ilgili bilgiler verdi.

7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırıldığı halde ödenmesi gereken tutarları süreci içinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenlerin, ihlale neden olan tutarları 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde kanundan yararlanmaya devam edeceklerini belirten Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürü Adem Bedir,  "Buna göre 7143 sayılı Kanun ile 2018 Mart ve önceki aylara ilişkin borçlarını yapılandıran paydaşlarımız, yapılandırmalarının bozulmasına sebep olan taksitlerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmaları devam edecektir. Aralık 2018 ve Ocak 2019 aylarında ödenmesi gereken taksitlerin son ödeme süresi de 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatılmıştır" dedi.

Ödemelerini 28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar yapanların, 7143 sayılı Kanun'un getirdiği avantajlardan yararlanmaya devam edeceğini belirten Bedir, "Buna göre, işverenlerimiz 'borcu yoktur' belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden faydalanabilecekler. Genel Sağlık Sigortası kapsamında kurumumuza borcu bulunan sigortalılarımız da 2018 yılı Nisan ayı ve öncesine ait GSS borçlarını,    28 Şubat 2019 tarihi sonuna kadar gecikme cezası ve gecikme zammı olmadan ödeyebileceklerdir

“Fırsat değerlendirilmeli”

Primlerini kendi ödeyen 4-b (Bağ-Kur), Ek-5, Ek-6,2925 tarım, ay içerisinde 30 günden az çalışan isteğe bağlı sigortalılar, 5/g gibi sigortalıların 7159 sayılı kanunla eklenen Geçici 2. Maddeden faydalanabilmek için 'talepte bulunma şartı' arandığından öncelikle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Paydaşlarımız, 7159 sayılı Kanun kapsamında sunulan bu fırsatı değerlendirmek ve daha detaylı bilgi almak üzere Kurumumuza bekliyoruz." dedi.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla..,

 

12.02.2019
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI 28 ŞUBAT SON GÜN.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç