Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE DEVLET DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

  • 14.03.2019
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İstihdam Seferberliği ve Devlet Destekleri ile ilgili, İŞKUR İstihdam destekleri, KOSGEB Reel sektör destekleri, BEBKA Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti.

 

Programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Oda Meclis Başkanı M.Doğan Tunç Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik, İşkur İl Müdürü Ayhan Tozan, SGK İl Müdürü Adem Bedir, KOSGEB İl Müdürü Kadir Er Bebka Temsilcileri Oda Yöneticilerimiz ve çok sayıda işadamı katılım sağladı.

 

 

Program fuaye alanında kokteyl ile başladı. Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün teşrifleri ile başlayan programda İstihdam Seferberliği Tanıtım Filmi izlendi.

 

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik açılış konuşmasında,

 

Sayın Valim..,

Odamızın bu mütevazi salonundaki programımıza katılımlarınız için özellikle  teşekkürlerimi iletmek isterim. Bölgemiz ekonomisine değer katan, üreten, satan, değer yaratan, istihdam eden, değerli üyelerimiz, iş adamlarımız ve sanayicilerimiz ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün.., odamız üyesi firma temsilcileri ve özellikle de işin mutfağında olan mali müşavirlerimize güncel istihdam destekleri ile yine KOSGEB ve BEBKA kalkınma ajansımız tarafından reel sektöre yönelik yürütülen destek programlarının tanıtımları yapılacaktır. Çok kısa odamız hakkında bilgi paylaşmak isterim ..,Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak 9 meslek grubumuzdan oluşan 7 kişilik yönetim kurulumuz 22  kişilik meclisimiz ve 53 kişilik meslek komite üyelerimiz ile yaklaşık 1000 üyemize hizmet veriyoruz.

1994 yılında 300 kadar sanayici ve işadamımızın girişimleri ile kurulan odamızda yıllarca yerel belediyemize ait iş hanının 170 metrekarelik bir ofisinde çok daha mütevazi ve kısıtlı imkanlar ile hizmet verdik.

Bugün ise yeni hizmet binamız ile çok şükür üyelerimize toplam 2.000 metrekarelik bir alanda hizmet verebilir hale geldik.

Bozüyük her ne kadar bir seramik kenti olarak anılıyor olsa da..,Bu sanayi şehrinde

Seramik vitrifiyeden, demir çeliğe, Kablo imalatından, armatüre, Bisküvi ve kek imalatından, sünger, alabalık ve yumurta imalatına.., Armatür, alçı ve seramik kalıpları üretiminden, Otomotiv yan sanayi kalıpları üretimi ve şişe cam imalatına kadar bir çok farklı kalemde üretim gerçekleştirilmektedir.

Bu imalatların yapıldığı odamıza kayıtlı 50 ve üzeri istihdamı olan 40 firmamızda toplam yaklaşık 11.000 kişiye direk istihdam sağlamaktayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde talimatını verdiği ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği için bizde diyoruz ki burası Bozüyük Burada İş Var..!

 Odamız üyelerine yönelik istihdam ve reel sektöre yönelik Devlet Desteklerinin tanıtılması ve anlatılması ile bu amaca daha da iyi hizmet vermek ve bölgemizdeki direk istihdam rakamlarını daha da arttırmak amacındayız. Bugün düzenlediğimiz toplantımızda reel sektörün yeni yatırım ve kapasitesini geliştirmesine yönelik destekler anlatılacak.

Buna bağlı olarak da esas amacımız olan yeni istihdam  imkanlarının yaratılmasında Devlet Destekleri detayları ile üyelerimiz ile paylaşılacaktır.

Bu vesile ile yeni projeler ve istihdam imkanlarını hayata geçirebilmek umudu ile.., faydalı bir toplantı olmasını dilerim. Katılımlarınız için bir kez daha şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunarım. dedi.

Bilecik Valisi Sayın Bilal Şentürk, Bozüyük TSO Konferans Salonundaki tanıtım programında, ''İnsani yaşat ki devlet yaşasın'' sözünü hatırlatarak, insanın en faydalısının, insana faydası olan olduğunu söyledi.

 

            İş adamlarına istihdam sağlamalarından dolayı teşekkür eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:

            ''Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu 'İstihdam seferberliği' var. İşlerimizi revize ederek istihdam seferberliğine hep birlikte katılacağız.  Bu coğrafyada var olmak güçlü olmayı gerektiriyor. Ekonomik ilişkilerimizi geliştirilelim ve diri tutalım. Kendi insanımızı mutlaka nitelikli hale getirelim. İş bilen insanlardan yapalım. İşi en iyi yapanlardan olmasını sağlayalım. Bu noktada devlet olarak her türlü imkanı sağlayacağız. Devlet olarak biz alt yapımızı hazırlayalım, size imkan sağlayalım. Biz yolları açalım, sizlerde daha çok üreterek, insanımızın refahını artıralım. Önce biz kendi gücümüzün farkına varalım. Üretmek çok önemli. Ama ürettiğimizi de satabilmemiz gerekiyor. Farklı sanayi sektörlerine de mutlaka açılarak, farklı pazarlara da girmeliyiz. Bilecik'te büyük bir işsizlik oranı yok ama hem kalite anlamında hem de istihdam anlamında daha iyi olmalı. Ürettiğimiz ürünün katma değeri yüksek ürün olmasını, üretenin de daha nitelikli kalifiye olmasını arzu ediyoruz. Devletimizin sağladığı güzel imkanlar var. Bu imkanları da seferber etmek suretiyle iş adamlarımızın önünü açmak istiyoruz. Onun için uzatılan eli geri çevirmeyelim. ''Burası Türkiye burada iş var, burası Bilecik burada iş var ve burası Bozüyük burada iş var'' diyoruz.'' Dedi.

 

Protokol konuşmaları sonrasında İstihdam Seferberliği ve Devlet Destekleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

İşkur temsilcisi Celal Akcan katılımcılara İstihdam Destekleri hakkında detaylı olarak bilgiler verdi.

Daha sonra Bilecik Kosgeb Müdürü Kadir Er Reel Sektör Destekleri ve Teşvikleri hakkında sunum yaptı.

Programın devamında ise BEBKA Bilecik temsilcimiz Fatih Aydın Oda üyelerimize yönelik Kalkınma Ajansı destekleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..

13.03.2019

  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE DEVLET DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE DEVLET DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE DEVLET DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE DEVLET DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
  • BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VE DEVLET DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç