Haber Arşivi

İNŞAAT VE YAPI GRUBU SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

  • 24.09.2019
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde İnşaat ve Yapı Grubu geniş katılımlı sektör toplantısı 24.09.2019 Salı günü Odamız Konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, Tapu Müdürü Ali Fuat Altun,Kadastro Müdürü Cemal Kayıkcı, Beygaz Bilecik Müdürü Metin Ceyhan, Telekom İl Müdürü Ramazan Gezer, OEDAŞ İl Müdürü Hacı Kadir Aykut, Odamız Yöneticileri ve Sektör temsilcileri olan Odamız Üyeleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent;

Odamızın kuruluşundan bu yana, gerek Odamıza, gerek İlçemize, gerekse de Bölgemize verdiği çok büyük katkılar ve destekleri sebebiyle, adeta inşaat sektöründe duayen olan abimiz,  Merhum Osman Rusçuk Beyefendiyi, huzurlarınızda bir kez daha rahmet ve saygı ile anmak istiyorum, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

 Dönem dönem odamıza kayıtlı firmaları faaliyet konularına göre sektörleri bazında toplayıp istişare toplantıları yapıyoruz. Halen odamıza kayıtlı toplam 1118 üyemiz var. 298 adet üyemiz askıda 820 adet faal üyemiz bulunuyor. Bu faal üyelerimiz içerisinden de bugün toplantımıza davet edilen iki meslek grubundan İnşaat malzemeleri grubunda 43 faal 12 askı toplam 55 Bayındırlık ve yapım hizmetleri  grubunda 154 faal 46 askı olmak üzere yaklaşık 200 firmamıza çağrı çıktık.

Bu grupların dışında ise, geçtiğimiz hafta Cuma günü ilgili Meslek Komite Başkan ve Üyeleri ile birlikte yaptığımız istişare toplantısında, yaklaşık 40 firmamıza daha farklı meslek gruplarında olmalarına rağmen inşaat sektörü ile ilgileri olduğu düşünülerek çağrı çıktık. 820 adet faal firmamız olduğu göz önünde bulundurulursa toplam firma sayımızın %25’i direk inşaat ve bayındırlık grubu üyelerine ait. Bu açıdan baktığımızda en yoğun gruplarımızdan birisi İnşaat grubu üyelerimizden oluşuyor.

Belli dönemlerde inşaat sektörünün yaşadığı sorunları sizlerden aldığımız geri dönüş ve önerilere göre direk ilgili kurum ve kuruluşlara rapor ediyoruz. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak biraz daha şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ben de Bayındırlık Grubundan Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İnşaat Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyorum.

Böyle bakıldığında inşaat sektörünün sorunlarının çözümü ve iletilmesi yönünde çabalarımız daha etkin olabiliyor.

Yine en önemli şansımız Belediye Başkanımızın da İnşaat Mühendisi olması. Kendileri de Sektöre ve Sektörün sorunlarına hakim. Bu hali ile inşaat sektörümüzün problemlerine çok daha hızlı ve pratik çözümler bulabileceğimizi düşünüyorum.

Belediye Başkanımız bugün farklı bir programı sebebi ile maalesef aramızda bulunamadılar. Fakat Sayın Başkan Yardımcımız Mahmut Fındık ve Belediyemizin Teknik ekibi bizlerle beraber.

Bugünkü toplantımızda inşaat sektöründeki firmalarımızın direk ilişki içerisinde olduğu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir aradayız.  Bu kuruluşlarımız içerisinden Başta Bozüyük Belediyemiz olmak üzere.., Tapu ve Kadasatro Müdürlüklerimiz  Beygaz, Telekom, Oedaş  İl ve İlçe temsilcilerimiz ile de bir arada bulunuyoruz.

Bu kurumlarımız içerisinden Türk Telekom ve Oedaş temsilcilerinin siz değerli sektör temsilcilerine sunuşları olacak. Dilerseniz önce bu sunumları alalım ardından toplantımıza izninizle benim moderatörlüğünde devam edelim dedi.

Sunumların ardından sektör temsilcilerinin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili karşılıklı görüşmeler şeklinde program devam etti.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

  24.09.2019
  BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • İNŞAAT VE YAPI GRUBU SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • İNŞAAT VE YAPI GRUBU SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • İNŞAAT VE YAPI GRUBU SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • İNŞAAT VE YAPI GRUBU SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • İNŞAAT VE YAPI GRUBU SEKTÖR İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç