Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO TARAFINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

  • 25.10.2019
  • bozuyuktso

 Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Üyelerine yönelik Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

 

Program öncesinde Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, son dönemde Türkiye’nin gündeminde olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili ve bununla beraber Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt yükümlükleri hakkında TQ Net Kalite Sertifikasyon Firmasından Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Denetçisi, Eğitmen ve Danışman olan hocamız Coşkun Özel bey sizlere kanun hakkında detaylı bilgilendirmeler yapacak. Aslında hepimizi yakından ilgilendiren bu kanun hepimizin hayatında ve biz bu kanunu uygulamak zorundayız. Programın hepimize faydalı olmasını dilerim dedi.

 

Daha sonra Coşkun Özel "Kanun özel nitelikteki kişisel verilerin, ilgilinin rızası olmadan işlenmesini yasaklamıştır. Kişinin giyimi, dernek üyeliği, varsa ceza mahkumiyeti bilgisi, sağlığı, biyometrik ve genetik bilgileri özel nitelikli bilgidir. Kişisel veriyi hukuka aykırı olarak kullanan, gerektiği biçimde silmeyen kişiye hapis cezası hükmü getirilmiştir. Veri sorumlusu tanımıyla sicil sistemi getirilmiştir. Ayrıca ciddi para cezaları da öngörülmüştür. Bu nedenle şirketlerimiz verilerinin güvenliğine, verilerinin kullanılmasına ve başkalarının verilerini kullanmaya çok dikkat etmek zorundadır. Konu girişimcileri, hukukçuları, muhasebe, banka, sigorta, sağlık gibi çok fazla veri işleyen sektörleri yakından ilgilendirmektedir" dedi. Detaylı sunumu sonrasında program soru cevap şeklinde  devam etti.

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

25.10.2019
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO TARAFINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.
  • BOZÜYÜK TSO TARAFINDAN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç