İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI HK

• 24.12.2019

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 23.12.2019 tarih ve 12680 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,

Ülkemiz ihracat hedeflerine ulaşılması açısından ihracat beyannamelerinin kapatma işlemlerinin geciktirilmeksizin yerine getirilmesi bildirilmiştir. 31 Aralık 2019 tarihi sonuna kadar ihracat taleplerinin karşılanması için gümrük idarelerinin açık bulundurulup ihracat işlemlerinin süratle tamamlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması için Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri'nin talimatlandırıldığı vurgulanarak, sürecin ihracatçılar ve nakliyeciler ile ilgili aşamalarının hızlandırılması için azami özenin gösterilmesi hususu bildirilmiştir.

İlgi yazı ekte verilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.