ELAZIĞ DEPREM BÖLGESİNE GIDA YARDIM PAKETLERİMİZ GÖNDERİLDİ.

• 18.02.2020

576 Adet Gıda Kolisinin Bulunduğu TIR Bilecik’ten Elazığ’a Uğurlandı.

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından bölgedeki afetzedelere ilk günden bu yana elinden gelen tüm desteği vermek için özen gösteren Bilecik’ten 576 adet gıda kolisinin bulunduğu yardım TIR’ı bölgeye gönderildi.

Elazığ depreminden zarar gören afetzedeler için insani yardım kampanyası başlatılması kararlaştırılmış ve söz konusu insani yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere AFAD Başkanlığı görevlendirilmişti.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’inde katıldığı Program Bilecik AFAD il Müdürlüğü önünde saat 16.00 da gerçekleşti.

Programda, Elazığ’daki depremden etkilenen afetzedeler için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başlatılan ”İnsani yardım kampanyası” kapsamında Bilecik Valiliği AFAD koordinasyonunda hazırlanan 576 adet gıda kolisinin bulunduğu TIR, Vali Bilal Şentürk’ün de katılımıyla Elazığ’a dualarla uğurlandı.

Programa ayrıca,Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, AFAD gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

24 Ocak 2020 günü 20.55’de Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde Elazığ ve Malatya’da 41 kişi hayatını kaybetmiş, 1607 vatandaş yaralanmış, 45 kişi enkaz altından sağ olarak kurtarılmış, 3 bin 200 ağır hasar görmüş veya yıkılmıştı.

18.02.2020

• ELAZIĞ DEPREM BÖLGESİNE GIDA YARDIM  PAKETLERİMİZ GÖNDERİLDİ.