KORONAVİRÜS (COVİD-19) İŞ DÜNYASI YAŞANAN SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ HK

• 16.03.2020

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 16.03.2020 tarih ve 1611 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda;

Son günlerde tüm dünyada ve ülkemizde de yaşanan Koranavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle tüm iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar sebebi ile  Tüm İş Dünyasında yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin ilgili mercilere ulaştırılmasının önem arz ettiği bildirilmiştir.

Bu sebeple İlgili mercilere iletilmek üzere siz değerli üyelerimizin aşağıda belirtilen konulara ilişkin 3 sorun ve çözüm önerisini içeren bilgileri 17.03.2020 tarihi saat 13:30 a kadar odamız 02283142920 faksına yada sanayiodasi11@gmail.com adresine iletmeniz önemle duyurulur.

Konu Başlıkları

1- İç pazarda Koronavirüs kaynaklı olumsuz etkilenen sektörler nelerdir?

2- İhracatta Koronavirüs kaynaklı sipariş iptalleri vs sorun yaşayan sektörler nelerdir?

3- İhracatta Koronavirüs kaynaklı sipariş artışı yaşayan sektörler nelerdir?

4- Üye şirketlerin Gümrükleme veya lojistik alanlarda yaşadığı sorunlar nelerdir?

5- Girdi ithalatında sorun yaşadığı için üretim aksaması yaşayan, yada yaşaması muhtemel sektörler nelerdir?

İlgi yazı ekte verilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.