Sayın Üyemiz,
“Yeni Koronavirüs (COVID-19) Salgınına Karşı İşyerlerinde Etkin Mücadele İçin Alınması Gerekli Tedbirler” Yayınlandı.
Buna göre;
1. Mümkünse 14 gün aynı personeller diğer 14 gün aynı personeller vardiya yapılmasının sağlanması
2. Semptomu olan personelin iş yerine girmesinin engellenmesi
3. Çalışanların tümünün cerrahi maske ile çalışması
4. Yemekhanede her vardiyada kişilerin aynı masa ve sandalyede oturması
5. Yemekhanede sosyal mesafenin korunması amacı ile kişiler arası mesafenin yanyana 1,5 metre aralıklarla oturması, karşılıklı oturmalarda da 1,5 metre mesafenin sağlanması, eğer masa boyutu bu mesafeyi sağlamıyor ise 2 masanın yapışık konularak sağlanması, buna da imkan yoksa yüz yüze değil sırt sırta oturma düzeninin sağlanması
6. Yemekhane de vardiyayı 2 veya 3 bölüme ayırarak yemeğe gelinmesinin sağlanması, yukarıdaki oturma düzenine uyulması
7. Çalışanların her vardiyada 2 kez ateşlerinin ölçülmesi
8. Genel hijyen ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması
9. https://www.ailevecalisma.gov.tr/isggm/haberler/koronavirus/
10. https://www.ailevecalisma.gov.tr/media/41225/yeni-koronavirus-salgini-kapsaminda-is-sagligi-ve-guvenligi-profesyonellerinin-isyerlerinde-aldiracagi-tedbirler.pdf