KAĞITSIZ İHRACAT UYGULAMASI / BİLGİSAYARLI GÜMRÜK ETKİNLİKLERİ SİSTEMİ (BİLGE)

• 04.02.2021

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 01.02.2021 tarih ve 981 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,

İlgide kayıtlı ve ekte bir örneği sunulan yazıda, kağıtsız ihracat uygulaması kapsamında mavi ve yeşil hatta işlem gören beyannameler ile ilgili BİLGE Sisteminde düzenleme yapıldığı açıklanmıştır.

Yazıda devamla, konu hakkındaki pilot uygulamanın 22.02.2021 tarihinde Ankara Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirileceği ve uygulamanın 03.03.2021 tarihinde tüm gümrük müdürlüklerinde yaygınlaştırılacağı hususunda bilgi verilmektedir.

Konu ile ilgili yazı ekte verilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.

• KAĞITSIZ İHRACAT UYGULAMASI / BİLGİSAYARLI GÜMRÜK ETKİNLİKLERİ SİSTEMİ (BİLGE)