BOZÜYÜK TSO 2020 YILI FAALİYET RAPORUMUZ TAMAMLANDI.

• 27.07.2021

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılı Faaliyet Raporumuz tamamlandı.

Her yıl düzenli olarak hazırlanan ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Yapısı, İşleyişi, Kalite Programları, yapılan iş ve işlemler , faaliyetler ziyaretler vb. detay bir çok çalışmanın yer aldığı 2020 yılı Bozüyük TSO Faaliyet Raporu ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanı Buğra LEVENT değerlendirmelerde bulundu.

2020 yılı sonu ve Pandemi sonrası yeni normalin gelmesi temennisi ile..,

Sayın Üyelerimiz değerli Paydaşlarımız ..,

Malumlarınız olduğu üzere  pandemi sürecinin tüm olumsuzluk ve kısıtlarını hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz…,

Bu sebeple covıd 19 sürecinde yaşamını yitirenlere allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ve hastalarımıza acil şifalar dilerim.,

Son on sekiz aylık dönemde belki de insanlığın bir kaç yüzyılda yaşayamayacağı enteresan bir dönem yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz..,

Bir an önce normalleşmeyi bekliyoruz.., ve uygulamaya başlanan aşı çalışmalarının olumlu sonuçlar vermesini temenni ediyoruz..,

Pandemi dönemi başlar başlamaz ilk panik haliyle tüm ülkede maske temini konusunda geçici de olsa problemler yaşandı.

Bu süreçte biz başta Sayın Valimiz olmak üzere çok ciddi takip ve girişimler sonucunda ilk anların ihtiyacını gidermek adına üyelerimize 65.000 adet maske dağıtımı gerçekleştirdik

Yaşanan bu sıkıntılı süreçte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimleriyle üyelerimize destek olmaya sorunlarını iletip çözümler üretilmesi yönünde çalışmaya aralıksız devam ettik

Pandemi süreci ile birlikte ifade edilmeye başlanan yeni normalde bizlerde çalışmalarımızı ofislerimizden bilgisayar üzerinden telekonferanslar ve benzeri yöntemleri kullanarak sürdürdük

Bu çerçevede

2020 yılı nisan ayı içerisinde odalar birliğine bağlı oda borsa başkanları ile istişare toplantısı ve Şahsımın da başkan yardımcısı olarak görev aldığım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İnşaat ve Taahhüt Kurulumuz ile ortaklaşa toplantısını..,

Ve yine Ticaret Bakanımızın katılımları ile tüm oda borsa başkanları ve 61 Sektör Meclisi Başkanı ile ortak istişare toplantılarını  gerçekleştirdik.

Devam eden günlerde Mayıs ve Haziran aylarında TOBB Marmara Bölge toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanlığı toplantısı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak toplantı, Trakya ve Marmara bölgesi oda ve borsa başkanları toplantısı, Yine devam eden aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile istişare toplantıları;

TOBB Başkanlığında düzenlenen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen Ekonomik Şura gibi programlara odamız adına katılıp görüş ve önerilerimizi ilettik

Yine bu süreçte gerek inşaat, gerek nakliye, gerek gıda ve benzeri sektörleri olmak üzere çeşitli sektörlerden odamıza iletilen sorun görüş ve önerileri de TOOB başta olmak üzere yetkililere iletme fırsatı bulduk.

Yine bu süreçte üyelerimizden gelen talepler üzerine farklı meslek dallarında emlak komisyonculuğu, oto galeri ve benzeri mesleki eğitim programları düzenledik başvuranlara ve sınavlarını başarıyla verenlere mesleki eğitim yeterlilik belgelerini takdim ettik.

1.453.000 TL üzerinden tahmin ettiğimiz 2020 yılı bütçemizi yaklaşık %90 oranında 1.328.050 TL lık bir gelir gerçekleşmesi ile tamamladık.

2021 yılı bütçemizi ise %10 gibi ortalama bir artış oranı üzerinden 1.553.000 tl gibi bir rakam ile uygulamaya başladık.

2020 yılı içerisinde toplam 79 yeni üye kaydı yaptık, 43 adet üyemizin kaydını kapattık,2020 Yıl sonu itibari ile toplam 823 üyemize hizmet verir durumdayız

Önümüzdeki ünlerde 2021 yılı içerisinde hayatın normale dönmesi ile birlikte benzer etkinliklerimizi daha da arttırarak sürdürmeyi ümit ediyoruz.

Pandemi döneminde yaşanan o zorlu süreçte geçtiğimiz yıl oda hesaplarımızdan bloke ettiğimiz vadeli mevduat karşılığı toplam 64 üyemize toplamda 3.600.000 tl nefes kredisi programı adı altında düşük faizli uygun vadeli kredi temini sağladık.

Her yıl odalar birliği’nin ayırdığı bütçe ve odamız organizasyonunda yapılan eğitim yardımı çalışmalarını bu yıl ihtiyacı olan öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı şeklinde gerçekleştirdik

Odalar birliği ve odamızdan ayrılan kaynaklar karşılığında toplam 55 adet tablet bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere milli eğitim müdürümüze teslim ettik.

Yine geçtiğimiz günlerde işletmelerimizin özellikle inşaat ve perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın alışverişlerinde kolaylık sağlamak üzere ziraat bankası ve halk bankası ile ayrı ayrı bankaların kendi kredi kartlarına özel uygulamaları içeren yeni programların protokollerini imzaladık.

Pandemi süreci içerisinde üyelerimize yönelik Odamız ve Eskişehir Anadolu Hastanesi işbirliğinde ortak covid test merkezi açılışını gerçekleştirdik bu merkezimizde üyelerimize indirimli covid ve antikor testi yapılması imkanı sağladık.

Bu emek ve çalışmaların topluca bir sunumu halinde verilen ve elektronik ortamda hazırlanan 2020 yılı Faaliyet Raporumuzu www.bozuyuktso.org.tr adresimizden inceleyebilirsiniz. Bu çalışmamızı siz değerli Üyelerimiz ve Paydaşlarımıza sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

2021 yılında bir an önce normale dönülerek eski dinamik ticari ve sanayi hayatımızın geri gelmesini temenni ediyor.., siz değerli üyelerimizi ve paydaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.

27.07.2021

• BOZÜYÜK TSO 2020 YILI FAALİYET RAPORUMUZ TAMAMLANDI.