Haber Arşivi

MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI.

  • 18.08.2021
  • bozuyuktso

6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının açıklanan 1'inci ve 2'inci nakil sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında imzalanan 'Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü' ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sınavla öğrenci alan bölümünün doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında 2019 yılında imzalanan "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" meyvelerini vermeye başladı. 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent;

Mesleki eğitimi geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla MEB ile TOBB arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sınavla öğrenci aldığı Anadolu Teknik Programının doluluk oranı yüzde 100 oldu. Meslek liselerimizin doluluk oranının bu seviyelere ulaşmasında üst çatı kuruluşumuz TOBB’un bizlere verdiği destek ve motivasyon her zaman etkili olmuştur.

Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre eden iş birliği protokolüyle, meslek liseliler TOBB koordinasyonunda, genişletilmiş staj ve uygulamalı eğitim imkanlarıyla ortak eğitim modelinin avantajlarından faydalanıyor.

Mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasının amaçlandığı protokol ile TOBB ve bağlı oda ve borsalar tarafından okullarda "AR-GE ve Tasarım-Beceri Atölyeleri" kurulacak. Öğrencilere, TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işyerlerinde staj ve iş imkânı sağlanacak.

Proje ile öğrenciler bilimi, tekniği ve pratiği öğrenecek, mezun olduğunda hızla iş hayatına adapte olacak.

Bu kapsamda Meslek Liselerimizi tercih eden öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz dedi.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 Saygılarımızla..,

17.08.2021
BOZÜYÜK 
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI.
  • MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç