SİBER DOLANDIRICILIK VAKALARI HK

• 11.11.2021
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 11.11.2021 tarih ve 10163 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,
Firmalarımızın ya da müşterilerinin e-posta hesaplarının ele geçirilerek / taklit edilerek ödemelerin farklı hesaplara gönderilmesi yoluyla gerçekleşen dolandırıcılık vakalarına ilişkin şikayetler alındığı;
Bu çerçevede, firmalarımızın dijital ortamda gerçekleştirdikleri yazışmalarda azami güvenlik önlemleri almaları, ödeme işlemi gerçekleştirmeden önce hesap bilgilerinin farklı kanallarla teyit edilmesi, dış ticarete konu ülke dışındaki üçüncü bir ülkeye para transferi yapılması taleplerine ihtiyatla yaklaşılması hususunun önem arz edildiği bildirilmiştir.
İlgi yazı ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.