Haber Arşivi

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

  • 25.11.2021
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ve Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu seminer Bozüyük TSO Konferans Salonunda gerçekleşti.

Bozüyük Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Murat Akcan konuşmasında;

Yarın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü.

Bu kapsamda arkadaşlarımız sizlere sunumlarını gerçekleştirecekler. Şiddetin her türlüsüne karşı mücadelemiz kapsamında katılımlarınız için teşekkür ediyorum dedi.

 Bozüyük Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyolog Meltem Yavaş ve Sosyal çalışmacı Zeynep Gündüver ailenin tanımını yaparak başladığı konuşmasında “Aile toplumun temelidir. Sağlıklı toplumu sağlıklı aileler oluşturur” dedi. Konuşmasının devamında aile içi şiddetin ve ev içi şiddeti anlatan Gündüver “Genel olarak; bir aile üyesinin diğer üyelerinden birine fiziksel, psikolojik, cinsel veya ekonomik olarak hükmetmesi veya zarar vermesi ev içi şiddettir. Aile içi şiddet ise akrabalarınızın yada sizin akrabalarınızla eşlerin, çocukların akrabaların birbirine uğrattığı her türlü şiddeti kapsar” diyerek şiddet türleri hakkında bilgi verdi. Böyle bir şiddete maruz kalındığında “kol kırılır yen içinde kalır” sözüne uygun hareket edilmemesi aksine bunun duyurulması gerektiğine vurgu yapan Gündüver Aile içi şiddete uğranıldığında veya aile içi şiddete uğrama riski ve olasılığı söz konusu olduğunda başvurulabilecek yerler konusunda bilgi verdi. Sosyal çalışmacı Zeynep Gündüver sunumunun sonunda ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geliştirdiği Kades uygulaması hakkında da bilgiler verdi.

 Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

  24.11.2021
  BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI
  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE  KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.
  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE  KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.
  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE  KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç