İLAN METNİ ( Bozüyük İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından)

• 31.10.2022

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununun 83. ve 84. Maddesinin 3.Fıkrası gereğince hazırlanan yönetmeliğin ön gördüğü usül ve esaslar çerçevesinde:

1- Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Asil - Yedek Üye ile Meclis Asil - Yedek Üye  ( Her iki seçim tek oy pusulası ile ) Seçimleri  03 Kasım 2022 Perşembe günü Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacak olup, oylama saat:10.00 'da başlayıp 17.00'da sona erecektir. (Yönetmelik md.11)(Yargı gözetiminde)

2- Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri için 19-20-21 Ekim 2022 tarihlerinde askıya çıkarılan 9 Meslek Grubu ve 740 kişilik seçim listesine, Bozüyük İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 24/10/2022 tarih ve 21 sayılı kararı ile askı müddeti içerisinde üye aidatlarını yatıran 3 kişi  (meslek grubu dikkate alınarak) eklenmesine karar verilmiş, askı müddeti içerisinde başvurulan 1 firmanında iflas halinde olması nedeni ile seçim listelerine oy kullanamaz şerhi düşülerek, seçmen listesi toplam 743 üye olarak kesinleşmiştir.

3- 28/10/2022 tarihinde kesinleşen seçme veya seçilme hakkına sahip olanlara ait 9 meslek grubunda toplam 743 kişiyi gösteren seçim listesi,  31 Ekim - 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilan edilecektir.

4-Seçim günü oy verenlerin kimliklerini oda veya borsa veya resmi kuruluşça verilen belge ile ispat etmeleri zorunludur. (Yönetmelik md.18)

5- Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince, temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair  Ticaret Sicil Müdürlüğünden 90 gün içerisinde yetki belgesinin (Ek ibare RG 10/04/2021-31450) veya sicil tasdiknamesinin oy kullanma sırasında ibrazı gerekir. İbraz edilen (Değişik ibare 10/04/2021-31450) yetki belgesi veya sicil tasdiknamesi oy kullanılan sandık kurulu başkanına teslim edilir. Ticaret Sicil Müdürlükleri seçimin yapılacağı gün olan 03 Kasım 2022 Perşembe Günü açık olacaktır. (Yönetmelik md.18)

6- Tüzel kişilerin ve şubelerin gerçek kişi temsilcileri için aşağıdaki usullere uygun olarak yetki belgesi düzenlenir:

1. a) Yetki belgesi talepleri dilekçe ve ıslak imza ile yapılır.
  2. b) Yalnızca bir temsilci için yetki belgesi düzenlenir.
  3. c) Müşterek yetkiye sahip temsilciler bulunması halinde hangi temsilci için yetki belgesi düzenleneceği dilekçede belirtilir ve müşterek yetkililerce imzalanır.
  4. d) Yetki belgelerinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 16/05/2012 tarih ve 2012/262 Sayılı Kararı gereği T.C. Kimlik Numaralarının bulunması zorunludur.

7- Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinin itiraz ve kesinleşme sürelerinin sonucunda 10 Kasım 2022 Perşembe Günü saat:11.00-15.00 arasında Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasında Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Kurulu Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi yapılacaktır. (Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması halinde en çok oy alan iki aday arasında yapılacak ikinci tur yönetim kurulu başkanlığı seçimi saat:15.30-17.00 arasında yapılacaktır.) (Kan.84/c,d) (Yön 13/1-13/3)(Yargı gözetiminde)

8-Bu seçimle için aday olacak gerçek kişi ile tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Birliği Seçimi Yönetmeliğinin 6.maddesindeki seçilme yeterliliklerini taşıması gerekmektedir.

İlanen duyurulur.

Nevin Meriç ÜNLÜ
 İlçe Seçim Kurulu Başkanı

• İLAN METNİ ( Bozüyük İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından)