Haber Arşivi

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜN’DEN DUYURU

  • 22.08.2023
  • bozuyuktso

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜN’DEN DUYURU

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 54 üncü maddesi ve bu maddeye dayanılarak hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin “Tarife ve fiyat listesi” başlıklı 8 inci maddesinde; “(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur. (2) Tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında; servis ücreti veya herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi zorunludur.” hükümleri bulunmaktadır.

Son zamanlarda gerek İl Müdürlüğümüze gerekse Bakanlığımıza doğrudan veya diğer başvuru yöntemleri ile ulaşan birçok şikayet içeriğinde hizmet satışları için fiyat tarifesi bulunmadığı hususlarında yoğunlaşmış olduğu görüldüğünden, bu doğrultuda anılan Kanunun 54 üncü maddesi ile ilgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Bakanlığımız talimatıyla, İlimiz ve ilçelerinde denetimler bugün itibariyle başlamıştır.

Bu itibarla, yukarıda, belirtilen ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında idari para cezası uygulanacaktır.

21.08.2023
  • TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜN’DEN DUYURU

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç