Haber Arşivi

TÜRK BAYRAĞI HK

  • 27.10.2023
  • bozuyuktso

Sayın Üyemiz,

T.C. Bozüyük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 27.09.2023 tarih ve 7478 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda;

Resmi Gazetelerde Yayınlanan Eskimişi, Solmuş, Yırtılmış ve Kullanılamayacak Duruma Gelmiş Bayrakların Yok Edilmesi Usul ve Esaslarını Gösterir Yönetmelikte; Valilik ve Kaymakamlıklarda toplanan bayrakları yok etme işlemi; Valinin ve Kaymakamın belirleyeceği üç kişilik bir komisyon gözetiminde, ay-yıldız ile kırmızı kumaşların kesilerek ayrılmasından sonra kırpma makinesinde veya kapalı alanda yakılmak suretiyle yapılır. Denilmektedir.

Bu nedenle; gerekli kontroller yapılarak eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş Türk Bayraklarını elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşlar bayraklarının imha edilmesi için 31/10/2023 Salı günü mesai bitimine kadar İlçemiz Kaymakamlığına teslim etmeleri, ayrıca kurumların ilgili alt birimlerine bilgi vermesi, elinde çok miktarda imha edilecek bayrak bulunan kurumların, bayraklarını teslim etmeyerek imha yapılacak yere getirilmesi için Kaymakamlık ile irtibata geçmeleri bildirilmiştir.

Gereği bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla.

  • TÜRK BAYRAĞI HK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç