• 20.11.2023
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 09.11.2023 tarih ve 12188 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda,
Moskova Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıya atfen, Rusya Federasyonu (RF) Hükümetine ait internet sayfasında, dost ilke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF'de iş kurmalarını kolaylaştıracak bir takım kararlar alındığı, ülkemizinde aralarında bulunduğu anılan ülke vatandaşları ve tüzel kişilerin RF bankalarında hesap açmalarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı, bunun için söz konusu kişilerin kendi ülkelerinde bulunan finansal kuruluşlara gerekli belgeleri sunmak sureyiyle RF bankalarında hesap açmalarının mümkün olacağı belirtilmektedir.
Yazıda devamla, bahse konu habere http://government.ru/news/49928/ adresinden  ulaşılabilmesi mümkün olduğu ifade edilmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.
  • Dost Ülke Vatandaşları ve Tüzel Kişiliklerinin Rusya'da Banka Hesabı Açmalarının Kolaylaştırılması Hk