DIŞ TİCARET ORGANİZASYONLARININ KOORDİNASYONU - HATIRLATMA

• 24.11.2023
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 22.11.2023 tarih ve 12761 sayısı ile Odamıza ilettiği yazıda;
Dış Ticaret Organizasyonlarının Koordinasyonu konulu ve 2020/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin yabancı ülkelerden ülkemize, ülkemiden yurt dışına gerçekleştirilecek; ticaret konseyi, ticaret heyeti, alım heyeti, iş forumu, iş insanı heyeti gibi ziyaretler ile benzeri, organizasyonların Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yapılması hükmünü içerdiği; ayrca sanal ortamda gerçekleştirilecek söz konusu organizasyonların da mezkür Genelge kapsamında değerlendirildiği bildirilmişti.
Anılan yazımızda devamla, ilgili faaliyetleri TOBB ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile yürütülebilmesini teminen, ekte örneği yer alan "Dış Ticaret Organizasyonu Bilgi Formu" ve taslak program ile faaliyet başlamadan en az 2 ay öncesinde  TOBB (heyetler@tobb.org.tr) adresine bildirimde bulunulması ve bahse konu programların bitiş tarihini müteakip 15 gün içinde "Programa Katılan Yerli Katılımcı Firma Listesi" ve Görüşme Yapılan Yabancı Katılımcı Firma Listesi ile programın nasıl gerçtiğine dair kısa bir değerlendirme notunun heyetler@tobb.org.tr iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.
Konu ile ilgili yazı ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.