Haber Arşivi

TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.

  • 05.07.2024
  • bozuyuktso

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu Bozüyük’ü ziyaret etti.

Önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bozüyük Anaokulu inşaatını ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu, Okul inşaatı hakkında Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik’den bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

 Daha sonra Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada bir süre sohbet ve istişarelerde bulunuldu. Bozüyük Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğlu ziyaret sebebi ile çok mutlu olduğunu dile getirerek teşekkürlerini iletti. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğluna başarılar dileyerek makamdan ayrıldı.

Programın devamında ise Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’na geçildi. Odamız Meclis Başkanı M. Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik ve Tüm Oda Yöneticileri’nin karşıladığı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile  Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Meslek Komiteleri İstişare Toplantısına geçildi.

 Programda açılış konuşmasını Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç yaptı.

Meclis Başkanı Tunç; Bugün burada bir arada olmak bizler için çok önemli. Odamızın en büyük destekçisi Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve sizlerle bir arada bulunmak bugünü çok daha anlamlı kılıyor.

Bu toplantılarımızda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyor, sorun ve önerilerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz.

 Yaptığımız değerlendirmeler ise dikkatle not alınıp takip ediliyor. Sonuçlanan tüm konularda kamuoyu ve sizlerle paylaşılıyor.

Sizlerden gelen bütün önerilerin İlçemiz ve Ülkemiz Ekonomisi ve gelişimi için büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

Bu anlamda Sayın Başkanımıza katılımları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Dedi.

 Daha sonra Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik konuşmalarını gerçekleştirdi.

 Başkan Veli Çelik; Odamız Seçim çalışmaları sürecinde Üyelerimizin haklı taleplerini Oda Yönetim Kurulu ve Meclis  Üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerimiz ile yapılan çalışmalar neticesinde 4 yılda çözüme kavuşturmak adına yol haritamızı hazırladık.

Ticari Araç K Yetki Belgeleri ve Sayısal Takograf işlemleri 2024 yılı itibariyle verilmeye başlandı. Sayın Başkanımıza destekleri için teşekkür ediyoruz.

OSB Su sorunumuz vardı. Organize Sanayi Bölgesinde üyelerimiz tankerle su taşıyorlardı. Bu bizler için kabul edilebilir bir durum değildi. Hızlı bir şekilde bu konunun üstüne düşerek hızlı bir yol aldık ve su sorunu yıl sonunda tamamlanmış olacak şekilde takip ediyoruz. Büyük Destekleri için önceki dönem Bilecik Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya ve Bilecik Valimiz Şefik Aygöl beyefendiye teşekkür ediyorum

Bir diğer önemli gündemimiz ise Gümrük Müdürlüğümüzün kurulması. 2013 yılında dönemin Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’nın makamındaki ziyaretimiz ile başlayan Gümrük Müdürlüğü talebimiz, 2017 yılında Odamız Hizmet Binası açılışı ve Vergi Ödül Törenimiz sırasında o dönemin Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci tarafından da  sanayicilerimize söz verilerek müjdelenmişti. Son olarak yine dönemin Bakanı Sayın Mehmet Muş oluru ile Gümrük Müdürlüğü kurulması resmi gazetede yayınlanmış ve sürecimiz başlamış bulundu.

Geçtiğimiz hafta ise Ticaret Bakanımız Sayın Ömer BOLAT adına Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile hizmet protokolünü tamamladık. Gümrük Müdürlüğü Tır Parkı alanı ise Bilecik Valimiz Sayın Şefik Aygöl’ün olurları ile İl Özel İdaresi tarafından tahsis edildi. Lojistik Köy Projesi tamamlanana kadar hizmet verilecektir. Bizde Odamız Hizmet Binası 2. Katını Gümrük Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis ettik.

 Son olarak ise Lojistik Merkezimizin tamamlanması Bozüyük ve çevremizin gelişmesi için büyük bir öneme sahiptir. Lojistik Merkezimizin hizmete girmesi ile birlikte Ülkemiz ekonomisine ve sanayicilerimize  büyük katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.

Odamızın girişimleri ve takipleri sonucunda Lojistik Köy Merkezi için ödenek aktarıldı. İhale hazırlıkları başladı. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun İlimizi ziyaretlerinde gerçekleştirdiğimiz  görüşmeler sonucunda Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir ve Bilecik Valimiz Sayın Şefik Aygöl’ün destekleri ile tasarruf tedbirlerine takılmadan hızlı bir şekilde programa alındı. Siz Değerli Başkanımızın destekleri ile projemizin hızlı bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz.

 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik konuşmasının devamında ise 2025 ve 2026 yılları için öncelikli takibini yapacağımız projeler ise Bozüyük Söğüt Yolu, Organize Sanayi Bölgemizin genişletilmesi yada 2. OSB kurulması ile Proje Okulumuz olan Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Laboratuar ihtiyacının giderilmesi olacak.

Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na desteklerini bizden esirgemediği için ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda emeği geçen Yönetim Kurulumuz, Meclis ve Meclis Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyelerimiz ve Oda Personelimize özverili çalışmaları içinde teşekkür ediyorum. dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada; Bozüyük'ün önemli bir sanayi ilçesi olduğunu söyledi.

 Hisarcıklıoğlu, Bozüyük'ün ilçe olmasına rağmen birçok ili geride bıraktığını belirterek şunları kaydetti: "Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden birisiniz. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 10 tane Bozüyüklü firmamız var. Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcıları çekmeye ve büyümeye devam etmektedir. Ne kadar büyürse ne kadar gelişirse onlarla mutluluk duyuyoruz. Kesinlikle OSB'nin genişletilmesi ve yeni OSB'nin kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır."

 Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, "Hiç kimseyi fikrinden, inancından, siyasi görüşünden, farklı görüşünden dolayı dışlamayalım. Allah bize beyin vermiş. Beyin de düşünmek için. Düşünen adam farklı düşünür. Farklı düşünüyor diye dışlamayın. Bizim ihtiyacımız birbirimize olan sevgimiz. Birbirimizin kusurunu aramayın. Onun için kusuru bırakıp çözümü noktasında ne yapacağız ona bakmalıyız." diye konuştu.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

 04.07.2024
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.
  • TOBB VE DÜNYA ODALAR FEDERASYONU BAŞKANI SAYIN M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’Ü ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç