UNIDO "ACCELERATE-TO-DEMONSTRATE (A2D)" PROGRAMI İLK ÇAĞRISI HK.

• 26.07.2024
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 25.07.2024 tarih ve 7499 sayısıyla odamıza ilettiği yazıda;
Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü'nün (UNIDO) "Accelerate-to-Demonstrate (A2D)" Programı kapsamındaki ilk çağrısı'nın UNIDO Tedarik Portalı'nda yayınlandığı bildirilmektedir. Yazıda devamla, söz konusu programın, OECD'nin Resmi Kalkınma Yardımı'nı (ODA) almaya uygun ülkelerde temiz enerji alanındaki Ar-Ge'nin desteklenmesine adanmış olan Ayrton Fonu'nun bir parçasını oluşturduğu, ilk aşamada İngiltere Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Bakanlığı (DENSNZ) tarafından £65 milyon ile finanse edileceği ifade edilmektedir.
Tekliflerin aşağıdaki dört tematik alanda yenilikçi temiz enerji çözümlerine yönelik pilot projelerin uygulanmasını desteklemesi gerekmektedir:
-Kritik mineraller
-Temiz hidrojen
-Akıllı enerji
-Endüstriyel karbonsuzlaştırma
Teklifler için son başvuru tarihi 19 Ağustos 2024 Saat 16:00'dır (Viyana Doğu Avrupa Saati-CET). Çağrı ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir:
İlgili yazı ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla.
  • UNIDO "ACCELERATE-TO-DEMONSTRATE (A2D)" PROGRAMI İLK ÇAĞRISI HK.