Haber Arşivi

DEVLETİN ZİRVESİ ESKİŞEHİR’DE BİR ARAYA GELDİ

  • 20.03.2014
  • bozuyuktso

Eskişehir Ticaret Odası,  Sanayi Odası ve Eskişehir Ticaret Borsası’nın işbirliği ile “Ekonomide Güven Ortamı ve İstikrar” konulu konferans düzenlendi.

     20 Mart Perşembe günü Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in de katıldığı program Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve şehrimizdeki çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları ile çevre illerdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

     Konferans öncesinde kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’in istikrarın gerçekten bir şehre bir ülkeye neler getirebileceğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, bugüne kadar Eskişehir için yaptıklarından dolayı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a tüm Eskişehirliler adına teşekkür etti.

     Konferansta konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomide çok önemli bir kavram olan istikrarı Eskişehir iş dünyası temsilcileri ile birlikte değerlendirmekten ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye’nin son 11 yılda pek çok konuda ilerleme kaydettiğini, demokrasisinde gelişmeler olduğunu belirten Babacan, temel hak ve özgürlüklere ilişkin hakların artık Türkiye’de eskisine göre çok daha farklı olduğunu söyledi.

     Türkiye’nin bu zaman diliminde dünyada daha çok sözü geçen bir ülke haline geldiğini belirten Babacan,  ekonomideki kalkınmanın da hem ülkenin dört bir yanında hem de dünyada izlenen bir başarı haline geldiğini ifade etti.  Bütün bu ilerlemenin arkasında, güven ve istikrarın olduğunu belirten Babacan, “ İstikrar bir ülke için son derece önemli.  Siyasi istikrar ekonomide başarının olmazsa olmazıdır. Ekonomik yapı siyasi istikrar üzerine oturmaktadır.  Siyasi istikrarda olacak herhangi bir problem anında ekonomiye de yansımaktadır. Aslında bunu yalnızca kendi ülkemizde değil hemen yanı başımızdaki Avrupa’da da geçtiğimiz yıllarda gördük” diye konuştu.

Saygılarımızla..,

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Kaynak: http://www.etonet.org.tr/etonet/Haberler/HaberGoster.aspx?id=1030

20.03.2014
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • DEVLETİN ZİRVESİ ESKİŞEHİR’DE BİR ARAYA GELDİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç