Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA LOJİSTİK KÖY PROJESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

  • 20.01.2015
  • bozuyuktso

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.
Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları katıldı. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in de katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Nayir, 2014 yılı yatırımlarının yıl sonu değerlendirmesini yapmak üzere il koordinasyon kurulu olarak 2015 yılının ilk toplantısını yaptıklarını belirterek, “İlimizde 2014 yılı yatırımcı kurum ve kuruluşların tarafından 339 bu rakam üzerinde çalışmalar yapabilmiştir. Proje toplam tutarımız 555 milyon 640 bin TL’dir. 2014 yılında öngörülen ödenek toplamda 158 milyon 100 bin TL’dir. Yıl sonuna kadar bu ödeneğin 127 milyon 298 bin TL harcanarak yüzde 81 oranında bir nakli gerçekleştirme sağlanmış durumdadır. Kamu harcamalarımızın yüzde 41’i eğitim sektöründe, yüzde 20’si ulaştırma sektöründe, yüzde 13’ü tarım sektöründe, yüzde 2’si enerji ve sağlık sektöründe yüzde 23’ü de diğer kamu sektörlerinde gerçekleşmiştir. Yıl sonu itibariyle 229 proje bitirilmiş, 68 projede çalışmalar devam etmektedir. 10 proje ihale aşamasında 32 projeye henüz başlanılmamıştır” dedi. 

Daha sonra söz alan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, Bozüyük’teki lojistik merkezi çalışmalarını gündeme getirdi. Merkezin kamulaştırma çalışmalarının  hızlandırılmasını talep eden Levent, Bozüyük’te lojistik köyle ilgili bir  takım çalışmalar başladı. Bozüyük Organize Sanayisine yatırım  yapacak olan firmaların bu konuyla ilgili beklentileri var. Bu konunun  ya Devlet Demir Yolları aracılığıyla ya da devlet kanalıyla  bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Devlet Demir Yolları olarak  sizlerin  kamulaştırmayla ilgili bir hızlandırma çalışmasında bulunmanız gerekiyor. Biz Bozüyük olarak çok vakit kaybettik. Dışarıdan Bozüyük’e yatıırm yapmak isteyen yatırımcılar, Bozüyük’te organize sanayi bölgesindeki kamulaştırmalarla ilgili ticaret ve sanayinin başındaki kişiler olarak her ne kadar mülki amirlerimizi arasalar da bizleri de arıyorlar. Öncelikli olarak bizler hem Bilecik hem çevre  ilçelerimizdeki yöre halkı olarak dışarıdaki insanlara bölgemize yatırım yapma konusunda gittiğimiz mevki ve makamlarda çeşitli sunumlar yapıyoruz. Biz bu alanın kamulaştırılma işini vatandaşımıza izah edemiyoruz. Bakanlarımıza ve vekillerimize konuyla ilgili defalarca dosya düzenliyoruz. Bozüyük’ümüzün Gümrük Müdürlüğüne kazandırılması hakkında dosyalarımızıda sunduk ve bunu lojistik köy projesiyle beraber parelelinde açılacağı konusunda cevabi yazımız geldi dedi.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla .

20.01.2015
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO BAŞKANI BUĞRA LEVENT  BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA  LOJİSTİK KÖY PROJESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç