Haber Arşivi

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ’NİN (KÜSİ) TOPLANTISINA KATILDI

  • 27.01.2015
  • bozuyuktso

Ulusal ve Bölgesel Düzeyde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin (KÜSİ) geliştirilmesi, kamu tarafından sağlanan Ar-Ge yenilik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, Sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, ulusal ve bölgesel düzeyde iş planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması ve bu işbirliğinin kurumsallaşmasını sağlamak üzere oluşturulan KÜSİ Çalışma Grubu toplantısı 27 Ocak 2015 Salı günü Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

     KÜSİ Çalışma Grubu TR41 Bölgesinin Sorumlusu ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep KAHVECİ’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya, Bilecik ve Bozüyük TSO Başkanları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, BEBKA, Eskişehir TSE Bölge Müdürlüğü, 1. OSB, 2. OSB ve Osmaneli OSB, Şeyh Edebali Üniversitesi, ÜSİD, İl Genç Girişimciler Kurulu ve İlimiz Sanayi Kuruluşları Yetkilileri katıldı.

     İlimiz Ekonomisi hakkında bilgiler alan KÜSİ Çalışma Grubu TR41 Bölgesinin Sorumlusu Prof. Dr. Zeynep KAHVECİ; Bakanlık tarafından oluşturulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu ile Bilecik İli ve Sanayicilerin ihtiyaçları doğrultusunda bir çok proje gerçekleştirileceğini ve sanayicimizin karşılaştığı sorunların çözülmesi için kurum ve kuruluşlar ile daha sık görüşmelerde bulunacaklarını, sorunları yerinde dinleyip daha doğru tespitler yaparak daha verimli çalışmalara imza atacaklarını” belirtti. 

    Bilecik TSO Başkanı Fevzi UZUN, toplantıya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin arttırılması maksadıyla “Ülkemizdeki meslek öğretmenlerinin ve öğretim elemanlarının teknolojik gelişmeler kapsamında yetkinliklerini geliştirmek ve özel sektörün bilgi ve deneyimlerini mesleki ve teknik eğitim sistemine aktarabilmesini sağlayacak işyeri eğitimleri düzenlenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, TOBB, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliğinde "Öğretmen ve Öğretim Elemanlarına İşyeri Eğitiminin Sağlanmasına İlişkin Protokol" imzalandı. Protokol kapsamında talep eden firmalar, mesleki ve teknik eğitim alanında görev yapan öğretmen ve öğretim elemanlarına, işyeri bünyesinde en az 3 gün sürecek sektörel eğitimler verebilecek. Bu yerinde eğitimler sayesinde mesleki ve teknik eğitim alanında görev yapan öğretmen ve öğretim elemanları hem ilgili sektörleri yakında tanıma fırsatı elde etmiş olacak, hem de ilgili sektörlerin üretim süreçlerini, makine ve teçhizatları yerinde görmüş olacaklar ve bu bilgileri öğrencilerimizle paylaşmış olacaklar. Ayrıca firmalarımızın ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetiştirilmesi adına önemli bir kazanım olacağını düşünüyorum.” dedi

Kaynak : http://www.bileciktso.org.tr/BİLDİRİLER/Haberler/tabid/9048/articleType/ArticleView/articleId/5843/KAMU-UNIVERSITE-SANAYI-ISBIRLIGI-KUSI-CALISMA-GRUBU-TOPLANTISI-ODAMIZDA-GERCEKLESTI.aspx

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla .

27.01.2015
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ    KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ’NİN (KÜSİ) TOPLANTISINA KATILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç