Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO VE 2014 YILI

  • 05.06.2015
  • bozuyuktso

 2014 yılının genel bir değerlendirmesi ve yapılan işlerin  rakamlar bazında da ele alındığı bu çalışmamız ile sizlere son bir yıllık faaliyetlerimiz hakkında detay bilgiler sunmayı amaçlıyoruz.

Bozüyük  büyük üretim kapasitesine sahip bir Sanayi kenti durumunda olup yine şehrimizde Ekonomik ve Sanayi hareketlilik her geçen gün daha da artmaktadır.  

Bozüyük Sanayi potansiyeli büyük bir kent dedik evet biz Bozüyük’te mevcut durumda ağırlıklı olarak seramik hammadde ve mamul ürünleri başta olmak üzere , Klima, Şofben, Termosifon Yüksek Gerilim Kabloları, Sünger, Alçı Blok, Muhtelif Makine Parçaları, İplik, Yumurta, Balık vb. ürünlerinin üretimine ve yurt içi ve yurt dışı pazarlara ilçemizden iletilmesine ev sahipliği yapmaktayız.

Bu noktadan bakıldığında Kentimizde  faaliyet gösteren  firmalarımızda üretilen ve ihracata konu olan ürünler ile halen 2013 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sunduğumuz raporda da belirtildiği üzere 450.000.000 dolarlık bir ihracat potansiyeline sahip bulunmaktayız. 

Bu süreçte Oda olarak gerek üyelerimiz gerekse de paydaşlarımız konumundaki Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliklerimiz ve ortaklaşa çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Bozüyük Lojistik Köy Projesinin hayata geçirilmesi ve yine eşzamanlı olarak aynı alanda Bozüyük’te bir Gümrük Müdürlüğü kurulması yönündeki Ulaştırma Bakanlığı ve T.C.D.D. Genel Müdürlüğü nezdinde çaba ve gayretlerimizi sürdürüyoruz.

İlçe Kaymakamlığımız, Belediyemiz başta olmak üzere, İş-Kur, KOSGEB gibi paydaşımız durumundaki kurumlar ile Üyelerimizin İstihdam İmkanlarının arttırılması ve nitelikli eleman ihtiyaçlarının hızla temin edilmesi ile yine yeni iş fikri olan vatandaşlarımıza da kendi işyerlerini açma konusunda ilk ihtiyaç duydukları desteği oda olarak KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerini organize ederek bizler gerçekleştiriyoruz.

Üyelerimizin gerek yurtiçi gerekse de yurt dışında kendi faaliyet konuları ile ilgili yenilik ve gelişmeleri takip etmeleri yerinde görüp incelemeleri amacı ile Fuar Organizasyonlarına katılımlarına Oda olarak öncülük ediyoruz.

Yıllardır sürdürdüğümüz Yurtiçi Fuar Organizasyonlarımızın yanı sıra bu anlamda 2014 yılı Kasım ayı içinde  Odamız Organizasyonunda gerçekleştirdiğimiz Dubai Yapı ve İnşaat Fuarı ziyaretimiz ile  Odamıza kayıtlı İnşaat ve İnşaat Malzemeleri ile yine taahhüt yapım işleri grubunda faaliyet gösteren üyelerimizin sektörleri ile ilgili farklı uygulama ve gelişmeleri yerinde görüp tanımalarına ve yine Yurtdışı İş Seyahat pratiklerine katkıda bulunduk.

Bu yöndeki çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda Avrupa, Uzak Doğu ve Amerika gibi daha farklı coğrafyalarda da sürdürmeye devam edeceğiz. 

Bu görüş ve düşünceler ile 2012-2015 yıllarını kapsayan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Stratejik Planında da yer alan çalışma ve faaliyetler ile gerçekleşmelerin izlendiği 2014 yılı Faaliyet Raporumuzu siz değerli üyelerimiz ile Paydaşlarımız ve ilgililerin görüş ve beğenilerine sunuyoruz.

2014 yılında gerçekleşen tüm çalışma ve faaliyetlerimiz adına başta Oda Yöneticilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza ve emeği geçenlere  teşekkür ederim. 

Şahsım ve Oda Yönetim Kurulum adına Sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.

 

BUĞRA LEVENT
YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

              Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla .

 

http://www.bozuyuktso.org.tr/2014faaliyetraporu/index.html

 

03.06.2015
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO VE 2014 YILI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç