BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİ VE ÜYELERİ’NDEN KIBRIS’A İŞ SEYAHATİ

• 24.12.2012

Bozüyük TSO, Üyelerinin İş İmkanlarının geliştirilmesi ve kapasitelerinin arttırılması ve yeni deneyimler kazanmaları yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL başta olmak üzere  Başkan Yardımcısı Hüseyin ELMAS, Sayman Üye Buğra Levent TOBB Delegesi ve Oda Meclis Üyesi Murat ŞEKER, Meclis Üyeleri, Mete AYAZ, Hakan BAKICI, Meclis Şeref Üyesi Mali Müşavir Mustafa ÖZTÜRK,

Önceki dönem oda yöneticilerimizden Hüseyin KÖSEMEN, Remzi SİPAHİOĞLU, Mehmet KARAÇALI, Rahmi TEKSOY ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK’ün de  içerisinde bulunduğu Odamız yöneticileri ile birlikte farklı sektörlerden 22 firmanın temsilcilerinden oluşan geniş bir işadamı grubu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine İş Seyahati düzenlendi.

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Habib ESEL Seyahat ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.., ESEL açıklamasında  Öncelikle 20-23 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen iş seyahatine katılan Oda Üyesi  firmaların temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

ESEL açıklamalarının devamında şöyle dedi..,

Kıbrıs İş Seyahati Genel Katılıma açık olarak Oda Üyelerimizden Farklı Sektörlere mensup firmalarımızın temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşmiştir.

Seyahat sırasında Oda Üyelerimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin İş ve Ekonomi Dünyasını temsil eden Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs YAGA Yatırım Geliştirme Merkezi ve Kıbrıs Sanayici ve İşadamları Derneğinin Başkan ve Direktör Seviyesindeki Yöneticileri ile tanışma fırsatı bulmuşlar ayrıca yukarıda bahsedilen Oda, Dernek ve Yatırımcı Kuruluşların Üyeleri ile de ikili görüşme fırsatları bulmuşlardır.

Ziyaretler sırasında Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası  ile  Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile ayrı ayrı olmak üzere İkili İşbirliği imkanlarının araştırılması ve geliştirilmesi amacı ile Oda Başkanları seviyesinde karşılıklı İşbirliği Protokolleri imza edilmiştir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sn: Ersin TATAR Kıbrıs İŞAD İşadamları Derneği’nin organizasyonunda hazırlanan Kıbrıs Genç TV Televizyon Programının ardından gerçekleşen Kokteyl programına katılmış ve bizleri çok onurlandırmıştır.

Maliye Bakanı Sn: Ersin TATAR ile Şahsım, Oda Yöneticileri ve İş Seyahatine katılan Firmalarımızın temsilcileri de   tanışma ve görüşme fırsatı bulmuşlardır.

Bu görüşmeler sırasında firmalar karşılıklı olarak Firma Broşür ve Kartvizitlerini paylaşmışlar ve tanışmışlardır.

Genel olarak görüşmelerde Kıbrıs ın Narenciye ve Hellim Peyniri İhrac potansiyellerinin olduğu, Türkiye bağlantılı olarak deniz altından yürütülen bir temiz su projesinin Kıbrısa kazandırılmaya çalışıldığı ve 2014 yılı Mart ayında bitirilmesinin planlandığı,  gelişime açık Turizm Yatırım imkanlarının bulunduğu..,,

Yine Bozüyük’ün başta Seramik, Karo Vitrifiye olmak üzere Kağıt, Sünger, Alabalık, Yumurta, Kablo, İplik, Mobilya, Radyatör, Klima, Şofben Vb. çok sayıda üründe İhrac kabiliyeti olduğu bilgileri muhtelif toplantılara katılan en üst düzey yöneticilerden üyelerine kadar geniş bir kitleye aktarılmıştır.

Son olarak Kıbrıs İŞAD İşadamları Derneği yöneticileri de Odamız tarafından Türkiye’ye davet edilmişlerdir.

Bu çerçevede 2013 yılının ilk yarısı içerisinde Kıbrıslı İşadamlarının da Bozüyük’e Odamıza ve Odamıza kayıtlı özellikle İmalat Sektöründe ve Fabrika ölçeğindeki işletmeleri yerinde görmek üzere ziyaret programı yapılması için karşılıklı ön görüşmeler yapılmıştır.

Üyelerimizin KOSGEB Yurtdışı İş Seyahati Destek Programları çerçevesinde % 60 a varan geri ödeme programından faydalanacakları bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Bilecik KOSGEB Müdürümüz Sn: Cemil BAHÇE olmak üzere tüm ekibine ve Odamız çalışanlarına teşekkür ederim.

Bu seyahatimizin Yeni işbirliklerinin ve yatırım imkanlarının yaratılması için bir başlangıç olmasını temenni ederim.

Saygılarımla.

HABİB ESEL

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

BOZÜYÜK TSO - KUZEY KIBRIS İŞ SEYAHATİ PROGRAMINA

KATILAN FİRMALAR LİSTESİ

KATILIMCI İŞLETME BİLGİLERİ

İşletme Adı

Katılımcı Adı Soyadı

Başvuru Yaptığı Hizmet Merkezi

AYAZLAR SANAYİ VE YAPI MALZEMELERİ SAN TİC LTD ŞTİ.

METE AYAZ

ÖZBÜLBÜL AKARYAKIT GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

FAHRİ BÜLBÜL

BİLECİK

BAKICI KÖMÜR İNŞAAT GIDA VE DAY.TÜK.MAL.TEKSTİL MOBİLYA NAKLİYE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

HAKAN BAKICI

KARAÇALI OTELCİLİK A.Ş.

MEHMET KARAÇALI

TÜRE KARDEŞLER LTD.ŞTİ.

MÜRSEL TÜRE

BOZÜYÜK KAÇAR İNŞAAT NAKLİYE TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

İSMAİL KAÇAR

SÜREÇ TAŞERONLUK VE BAKIM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

RAHMİ KAPLAN

HÜSEYİN ELMAS

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÖKHAN TEKTAŞ

Değerli Üyelerimize..,

Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

24.12.2012

• BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİ VE ÜYELERİ’NDEN KIBRIS’A İŞ SEYAHATİ