Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO'DAN STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE İÇ PAYDAŞ TOPLANTISI.

  • 09.01.2012
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasınca Yapılması planlanan 4 yıllık stratejik plan için 09.01.2012 tarihinde Grand Çalı Otelde bir iç paydaş çalışma toplantısı düzenlendi.

 

Yapılan İç Paydaş Çalışma Toplantısına Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komite, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Personeli Katıldılar.

 

Yapılan toplantıda Bir Sunum Yapan Dr.Gülen UTKU Stratejik Planlama hakkında şunları söyledi;

 

"Stratejik Planlama; bir kuruluşun orta ve uzun vadeli amaçları doğrultusunda temel ilke ve politikalarını, önceliklerini ve bunlara ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemler ile kaynak dağılımını düzenleyen plandır. Stratejik planlama, kuruluşun içinde bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği amaç ve hedefleri arasındaki yolu, diğer bir deyişle bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri tarif eder. Stratejik Planlama; kuruluşların mevcut durum, misyon ve temel değerler/ilkelerinden hareketle –bir vizyon oluşturmaları, –bu vizyona uygun amaç ve hedefler saptamaları–ölçülebilir göstergeler geliştirerek, başarıyı izleme ve değerlendirmeleri sürecini ifade eden katılımcı ve esnek bir planlama yaklaşımıdır.

 

Stratejik planlama şu soruların yanıtlarıyla ilgilidir:

• Neredeyiz?

• Nereye varmak istiyoruz?

• Başarımızı nasıl izleyebiliriz ve değerlendirebiliriz?

 

Örgütün gelecekte nasıl bir gelişme göstereceğini, nasıl bir yol izleyeceğini belirlemek için, önce örgütün nerede olduğunu bilmesi, sonra de nereye gitmek istediğini ve oraya nasıl ulaşacağını saptaması gerekir. Bunun sonucunda ortaya çıkan belge “stratejik plan”dır. Ne var ki, gelecek yıllarda durumun nasıl olacağı kesin olarak bilinemeyeceğinden, öngörülemeyen koşulları dikkate almak için “stratejik plan”ın zaman zaman değiştirilmesi de örgütün varlığını sürdürmesi bakımından gereklidir.

 

Gerçekten, STK’nın içinde faaliyet gösterdiği ortamın değiştiği ve örgütün bu dinamik ortama uyum sağlaması gereği stratejik planlamanın temel varsayımıdır. Bunun için stratejik planlamada, ortamın nasıl değiştiğinin ve değişeceğinin anlaşılması ve bu değişmelere uygun örgütsel kararların geliştirilmesi özellikle vurgulanır. Stratejik planlamanın amacı örgütün enerjisini belli konulara odaklamak, üyelerinin aynı amaç için çalışmasını sağlamak, örgütün yönünü ortamdaki değişikliklere bağlı olarak değiştirmeye yardımcı olmaktır. Kısacası stratejik planlama, bir örgütün ne olduğu, ne yaptığı ve bunu neden yaptığını biçimlendirecek ve yönlendirecek temel kararlar ile eylemlerin geleceğe odaklanarak saptandığı bir çalışmadır. Bu çalışma sonucunda ortaya çıkan stratejik plan, kuruluşun mevcut durumunu, kuruluşun vizyon ve misyonu ile stratejik amaç ve hedeflerini, bunlara ulaşmak için gerçekleştireceği etkinlikleri ve kullanacağı kaynakları, son olarak da başarım (performans) ölçütlerini içerir." dedi.

Dr.Gülen UTKU'nun konuşmasının ardından Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ve Personeli Odanın Güçlü ve Gelişime açık yönlerini değerlendirdiler.

 

Karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından toplantı sona erdi.

  

Değerli Üyelerimize..,

Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,    

09/01/2012

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO'DAN  STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE İÇ PAYDAŞ TOPLANTISI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç