Haber Arşivi

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI İMKB HALKA ARZ TOPLANTISINA KATILDIK

  • 18.03.2011
  • bozuyuktso

Eskişehir Ticaret Odası Organizasyonunda 17 Mart 2010 tarihinde ETO da gerçekleştirilen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Halka Arz Seferberliği toplantısına katıldık .

Bozüyük TSO adına İMKB Halka Arz Seferberliği toplantısına Meclis Başkanı, Sn: Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL, Meclis Başkan Yardımcısı Sn: Ali ÇOBAN Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sn: Fikret KARAÇALI, Meclis Üyesi Sn:Mete AYAZ ve Oda Genel Sekreteri Bedri ÖZTÜRK katıldılar.

Eskişehir Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda ülkemiz ekonomisinin öncü kuruluşları olan SPK, İMKB ve TSPAKB'nın Başkanları Eskişehir ve bölgedeki iş adamlarına şirketlerini kurumsallaştırma ve halka arz konusunda çağrıda bulundu.

ETO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan,  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı  Hüseyin Erkan ve Türk Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanı Nevzat Öztangut, Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Doç Dr. Yakup Ergincan, konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı, Eskişehir ve çevre illerdeki kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı. 

   Eskişehir, ticareti ve zenginliğini paylaşmayı iyi bilir

Açılış konuşmasında Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir'in uzun tarihi boyunca hep bir ticaret şehri olduğuna dikkat çekti.  Zenginliğin ancak paylaşmakla gerçekleşeceğini belirten Karacan, “Halka arz yoluyla firmalara finansman sağlamak, böylelikle de firmaların yarattığı zenginliğe halkı ortak etmek konusunda yürütülen çabaları takdirle takip ediyoruz. Bugün burada yürütülecek bilgilendirme çalışmalarını bu yüzden çok önemsiyoruz. Bu çalışmaların Eskişehir'e, Eskişehirlilere ve Türkiye'ye zenginlik üretmek ve zenginliği paylaşmak konusunda önemli katkılar yapacağını ümit ediyoruz”  şeklinde konuştu.

   Alt yapısı ve sanayisiyle Eskişehir, halka arza hazır

Eskişehir'in son yıllarda aldığı büyük mesafe kat ettiğini belirten Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, bu gelişimin diğer Anadolu kentlerine örnek olduğunu söyledi. Nüfusu, sanayisi ve kent dokusu ile alt yapının hazır olduğunu kaydeden Akgiray, “ Türkiye şu anda gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor. Yakın zamanda gelişmiş ülkeler arasında olacak. Bugün 1.5 trilyonluk bir ekonomiyiz. Dünya dinamikleri Türkiye'yi bu büyümeye itiyor. Değiştik, kabımıza sığmıyoruz. Dünyada tüm parametreler, yerleşik düzenler değişti. Zenginlik batıdan doğuya doğru kayıyor. Önümüzdeki yıllarda bizimde içinde olduğumuz gelişmekte olan ülkelerin payları dünya ekonomisinde iki katına çıkacak. Bu yüzden yakaladığımız rüzgarı artırmak istiyoruz. Eskişehir'i de bu konuda önemli bir şehir. Ancak Eskişehir'in halka açılmış şirket payı sıfır. Eskişehirli firmaların halka arzlarını gerçekleştirmelerini istiyoruz. Çünkü büyümek ve gelişmek adına yapacakları en iyi şey bu olacaktır” dedi.

   Borçlanmadan ve uzun vadede büyümek için sermaye paylaşımı şart

Şirketlerin ve yatırımcıların sermaye payından pek haberdar olmadığı için halka arz konusunda bir çalışma başlattıklarını belirten İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, uzun vadeli ve sürdürülebilir yatırımlar için en etkin yöntemin halka arz olduğunu kaydetti.  Yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlerin şeffaf ve kurumsal olmalarına destek olunduğunu ifade eden Erkan, Şirketlerimiz milli servetlerimiz. Çünkü şirketlerinizdeki çalışanlarınıza iş, onların ailelerine ekmek sağlıyorsunuz. İşte bu yüzden sürdürülebilir olmalısınız. Paylaşım itibar ve güven getirecektir. Halka arz ile şeffaf ve kurumsal olacaksınız. Hem bankalar nezninde itibarınız artacak hem de yerli ve yabancı yatırımcılar sizinle ortak olmak isteyecektir.  Markalarınız tanınacak. Reklamınız olacak ve her gün gazetelerde yer alacaksınız.  Borçlanmadan uzun vadede şirketinizi büyütebileceksiniz” diye konuştu.

   Toplantı'da Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Doç Dr. Yakup Ergincan da kuruluşları hakkında bilgi vererek, halka arzın önemine değindiler. İki oturum halinde gerçekleşen toplantıda halka arz konusunda kuruluşların ve üstleneceği sorumluluklar, işlenmesi gereken prosedür hakkında katılımcılara geniş bilgi verildi.

 Kaynak: http://www.etonet.org.tr/etoyeni/mainhabergoster.asp?dno=110360

18.03.2011
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • ESKİŞEHİR TİCARET ODASI İMKB HALKA ARZ TOPLANTISINA KATILDIK

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç