Haber Arşivi

İŞSİZE İŞ VE MESLEK İŞVERENE NİTELİKLİ ELEMAN DEMEK OLAN UMEM KURSLARI BAŞLIYOR.

  • 25.02.2011
  • bozuyuktso

Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle çalışmalarına başlanan UMEM BECERİ 10 Proje çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

 

İşsize İş ve Meslek Sahibi olma İmkanı.., İşverene de Nitelikli Eleman İstihdam etme imkanı getirecek olan ve Ülkemizde son dönemlerin en kapsamlı İstihdam Projesi, Uluslararası iş çevrelerinde de örnek olarak gösterilen Proje İlçemizde de tüm hızı ile devam ediyor.

 

Bozüyük Endüstri Meslek Lisesinde bugün gerçekleştirilen toplantıya İş-Kur Yetkili Sn: Nihal ÖNER , Bozüyük TSO Meclis Başkanı Sn: Osman TEKELİ, Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sn: Metin ERDİK ile Stajyer talebinde bulunan firma temsilcileri ve Stajyer adayları katıldılar. 

 

Bu Proje kapsamında İlçemizdeki İlk Kurs olarak Gaz altı Kaynak Kursu Mart ayı başında başlıyor. 2 sınıf açılması planlanan bu meslek dalında ilk etapta 20 kişilik bir sınıf oluşturmak amacı ile başvurular değerlendirmeye alındı ve ilk stajyer seçme işlemleri tamamlandı.  

 

Bu Proje ile Bozüyük Ticaret Ve Sanayi Odasına kayıtlı Firmaların Nitelikli Eleman Talepleri Ortak bir veri tabanında toplanıyor.

 

Bu veri tabanında yer alan talepler sınıflandırılıyor, İş Kur Veri Tabanındaki İhtiyaç sahibi işsizlere ulaşılıyor, İlçemizdeki Endüstri Meslek Lisesi’nde açılan kurslar ile de Potansiyel İşsizlerimize Nitelik ve Meslek Sahibi olma imkanı yaratılıyor.

 

Bu süreç içerisinde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasına  kayıtlı firmalar talepleri doğrultusunda teorik ve pratik eğitimler alan ve nitelik kazanan elemanları işletmelerinde istihdam etmeyi taahhüt ediyorlar.

 

Yaklaşık Üç ay Teorik, üç ay da işletmelerde pratik stajyer eğitimleri olmak üzere toplam 6 aylık bir eğitim sürecinde Stajyerlere günlük 15 TL cep harçlığı veriliyor.

 

Staj sonrası olası istihdam durumunda, istihdam edilen kursiyerlerin işveren tarafından ödenmesi gereken SSK prim giderlerinin tamamı en az 1,5 yıl boyunca karşılanacaktır. Bu sürenin belirli durumlarda 4,5 yıla kadar uzaması mümkün hale gelebiliyor.

 

UMEM Beceri’10 projesi, devlet ve özel sektörün el ele vererek istihdam yaratacağı, işsizlerin eğitimini sağlayarak onlara işgücü piyasasının kapılarını açacağı önemli bir projedir. Bu kapsamda, projede yer almak isteyen işsizlerin  http://www.iskur.gov.tr adresinden İŞKUR veritabanına kaydolmaları ve/veya Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasına direk müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla.

 25/02/2011

            BOZÜYÜK

                                 TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • İŞSİZE İŞ VE MESLEK İŞVERENE NİTELİKLİ ELEMAN DEMEK OLAN UMEM KURSLARI BAŞLIYOR.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç