Haber Arşivi

BURSA, ESKİŞEHİR, BİLECİK KALKINMA AJANSI (BEBKA) YETKİLİLERİ ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

  • 20.07.2010
  • bozuyuktso

 

Bursa, Eskişehir, Bilecik,  ( BEBKA ) Kalkınma Ajansı Uzmanları Sayın Alper ALTAN ve Sayın Ahmet KALKAN, Odamızı ziyaret etti.

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Fahri TUNCA (BEBKA) Temsilcilerine Bölgemiz Hakkında  Bilgiler Sunarak, Teşvik Yasası Ve Bölgemizin Durumu, TMSF ye Devredilen Toprak Grubu Fabrikalarının Mevcut Durumu ve Bozüyük Ekonomisine Vermiş Olduğu Olumsuzluklar, TCDD Bozüyük Lojistik Köy Projesi, Hızlı Tren Merkez İstasyonları, Bozüyük Teknik Eğitim Fakültesi, Bozüyük’ün Günümüz Ekonomisindeki Yeri, Bozüyük’ün Coğrafi Açıdan Avantajları Ve Cazibe Merkezi Oluşu, Bozüyük Ve Sanayi İle İlçemizin İthalat, İhracat Durumlarını ve BORSAB Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi Konularını Dile Getirdi.

 

BEBKA Uzmanları Da Yapılan Toplantıda Kalkınma Ajanslarının Kuruluş Amaçlarını Dile Getirerek; Bölge Planı Paydaş Anketi Adı Altında Bir Anket Düzenlediklerini ve Anket Sonuçlarına Göre Bölgelerin Güçlü ve Güçsüz Alanlarını Belirlemeye Çalıştıklarını Belirttiler.

 

 Kalkınma Ajansının En Önemli Ayağının Proje ve Fizibilite Çalışmalarının Yapılmasını Sağlayarak Kuruluşların Hibe Desteklerinden Faydalanmalarını Sağlamak Olduğunu Belirten Yetkililer Türkiye Genelinde 26 Bölgede Uzman Kadroları İle Özel Sektör Zihniyeti ve Hızıyla Projeleri Değerlendirip KOBİ lerin Yararlanmasını Sağlayacaklarını Belirttiler.

 

BEBKA nın Önümüzdeki Günlerde Fizibilite Çalışması Yapılmış ve Geçerli Projesi Olan; Kar Amacı Güden Firma ve Kuruluşlara %50,  Kar Amacı Gütmeyen, Kuruluşlara da %75 e Varan Hibe Destekleri Yapacaklarını Belirttiler.

 

Konu İle İlgili Önümüzdeki Günlerde Sanayicilere Yönelik Bilgilendirme Toplantıları Düzenleyerek BEBKA’nın Amaç ve Faydalarını Anlatacaklarını Belirten Yetkililer Türkiye Genelinde DPT ile Koordine Olarak Çalıştıklarını ve İlerleyen Zamanlarda Kalkınma Ajanslarının Öneminin Daha da Artacağını Vurguladılar.

 

Toplantı Kurumlar Arası İşbirliğinin Önemi ve Birlik ve Beraberlik Halinde Hareket Etmenin Gereğine İşaret Edilerek  Sona Erdi. 

  

20/07/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BURSA, ESKİŞEHİR, BİLECİK KALKINMA AJANSI (BEBKA) YETKİLİLERİ  ODAMIZI  ZİYARET ETTİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç