Haber Arşivi

AB UYUM DAYANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU TOPLANTISINA KATILDIK.

  • 22.03.2010
  • bozuyuktso

 

Bilecik  İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen "AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı"na Odamızı temsilen Genel Sekreter Sayın Bedri ÖZTÜRK Katıldılar.

 

      Yapılan toplantıda Bilecik Valisi Sayın Musa ÇOLAK yaptığı konuşmada, çağdaşlaşmayı temel ilke olarak benimseyen Türkiye'nin, cumhuriyetin kurulmasından itibaren çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefi doğrultusunda kalkınmasını en ileri aşamalara getirme kararlılığında olduğunu, etkili ve yaratıcı bir devlet olma yönünde çaba harcadığını söyledi. 


       Türkiye Cumhuriyeti ve AB arasında 50 yıldır devam eden ortaklık ilişkisinde 3 Ekim 2005 tarihinde tam üyelik müzakerelerinin başlamasıyla yeni bir dönemin start aldığını ve bu dönemde günlük yaşamın her alanını etkileyen idari reform ve yasal değişikliklerin yapıldığını ifade eden Vali Çolak, şöyle konuştu: 


        'AB ile müzakere sürecinin başlamasıyla ülkemize tahsis edilen hibe niteliğindeki mali yardımlarda önemli artış olmuştur. Bu mali yardımlar, ülkemizi üyelik şartlarına yaklaştıracak program ve projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca kalkınma ajanslarının kurulmasıyla ilk defa bölgesel ve yerel kalkınma için kullanılmak üzere bölgesel ve yerel kalkınma fonu niteliğinde özel bir kaynak oluşturulmuştur. Önümüzdeki yıllarda kalkınma ajansı kaynaklarından da proje ve faaliyetlere hibe ve kredi desteği verilecektir. Kuşkusuz bu kaynakların dışında başka kaynaklardan da faydalanmak mümkündür. Kaynak temini konusunda önümüzde önemli imkanlar var. Bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanabilmemiz için proje üretmemiz gerekmektedir. Şunun altını çizerek vurgulamak istiyorum, Bilecik olarak proje hazırlama kapasitemizi güçlendirmek zorundayız. Proje odaklı çalışmaların desteklenmesi konusunda kurulumuza, kurum ve kuruluşlarımıza ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşmektedir.' dedi.
 

22.03.2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • AB UYUM DAYANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU  TOPLANTISINA KATILDIK.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç